Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Élőben is bemutatkozott a Prophets Of Rage

Élőben is debütált tegnap este, a hollywoodi Whisky A Go Go klubban a Prophets Of Rage, amelyet a Rage Against The Machine hangszeresei, illetve két legendás rapper alapított. Az első fellépésről máris hozzáférhető némi videóanyag.

0601por

Új formáció vet várhatóan komoly hullámokat az amerikai zenei színtéren a következő időszakban: a Prophets Of Rage-ben a Rage Against The Machine – és az Audioslave – hangszeresei, azaz Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszer és Brad Wilk dobos egyesítik erőiket két legendás rapperrel, a Public Enemyből ismert Chuck D-vel, illetve B-Reallel a Cypress Hillből. Utóbbi neve már akkor is felmerült esetleges RATM-frontemberként, amikor annak idején Zack De La Rocha először távozott a bandából a 2000-es évek elején. „Veszélyes idők veszélyes dalokat kívánnak", mondta a formációról Morello a Radio.comnak. „Tényleg nem volt még korábban ilyen történelmi pillanat: nemcsak az országunk, de az egész világ a szakadék szélén áll, mi pedig úgy gondoltunk, hatalmas felelőtlenség lenne a részünkről mindezt a partvonalról figyelni. Ez nem csupán zene, hanem egy mozgalom, és nem is egy szupergroup, hanem forradalmi zenészek elit munkacsoportja, amely villámló Marshall-ládákkal megy neki az idei választási év baromságainak."

Az új banda Tim Commerford szerint bírja Zack támogatását is. „Beszéltem vele, és áldását adta a dologra. Egy család vagyunk, mindenki támogat mindenkit. Én is vele vagyok mindenben, és ő is. Zacket soha nem tudnánk pótolni, és nem is célunk ez, hiszen teljesen egyedi előadó és showman – így aztán olyan embereket kerestünk, akikről tudjuk, hogy ő is felnéz rájuk, bálványozza őket, és rá is nagy hatást gyakoroltak. Őket kapcsoljuk be ebbe az egészbe, és megnézzük, mit hoznak ki ezekből a dalokból, hiszen végső soron a dalok számítanak. És ezekre a számokra óriási szükség van mostanság, tényleg."

Az új zenekar első igazán nagyszabású koncertje pénteken lesz a Hollywood Palladiumban, de május 31-én este egy bevezető klubbulit már lenyomtak a Whiskyben is, az alábbi műsorral:

01. Prophets Of Rage (Public Enemy)
02. Guerilla Radio (Rage Against The Machine)
03. Bombtrack (RATM)
04. Miuzi Weighs a Ton (PE)
05. People of the Sun" (RATM)
06. Take the Power Back (RATM)
07. Rock Superstar (Cypress Hill)
08. Testify (RATM)
09. Public Enemy / Cypress Hill medley: Shoot Em Up / Can't Trust It / Insane In The Membrane / Bring The Noise / I Ain't Going Out Like That / Welcome to the Terrordome
10. Sleep Now in the Fire (RATM)
11. Shut Them Down (Prophets of Rage)
12. Know Your Enemy (RATM)
13. The Party's Over (Prophets Of Rage)
14. No Sleep 'Til Brooklyn / Fight the Power (Beastie Boys/Public Enemy)
15. Bulls On Parade (RATM)
16. Killing In The Name (RATM)

Két rövidebb videó máris megtekinthető tegnap estéről.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.