Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elkészült élete főművével Christofer Johnsson

0428therionTripla CD-n jelenik meg januárban a Therion új albuma, a Beloved Antichrist, amely egyben Christofer Johnsson magnum opuszának is ígérkezik: a lemez nem pusztán szimfonikus hatású metalt, hanem egy komplett rockoperát rejt majd.

Hosszú évek óta dolgozik élete nagy művén Christofer Johnsson, a Therion agya, és most végre el is készült az anyaggal, amelyet eddigi csúcsalkotásának ígér: a végeredmény Beloved Antichrist címmel jelenik meg január 26-án, méghozzá tripla albumként. A sztorit részben Vlagyimir Szolovjov Az Antikrisztus története című műve inspirálta, és Johnsson egy komplett rockoperát kanyarított belőle összesen huszonkilenc különböző szereplővel. Mindennek életre keltésében olyanok vettek részt többek között, mint Thomas Vikström, Lori Lewis és Chiara Malvestiti, de természetesen grandiózus kórusmegoldásokat is alkalmaztak a nagyobb hatás érdekében.

Az összesen három és fél órás mű Johnsson szerint klasszikusan therionos lesz, de mégis több egy szimpla új Therion-anyagnál, és jelenleg máris azon filozofálnak, miként lehetne mindezt méltó módon színpadra állítani. Erre tehát még nem kerül sor a jövő év elején esedékes európai turnén, de jó hír, hogy a Therion az Imperial Age, a Null Positiv és a Midnight Eternal társaságában Budapesten is ismét fellép. A koncert március 13-án lesz a Barba Negrában, részletek itt.

Christofer pár éve nekünk is beszélt a most megvalósult koncepcióról. A Therion nyáron a FEZEN-en is fellépett.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Dead again 2017-10-06 10:04
Nagyon kíváncsi vagyok rá, biztos, hogy be fogom szerezni. És nagyon örülök, hogy megint lesznek rendes kórusok is. Várós.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.