Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elindult a magyar rockrádió

0517rrÉjfélkor, a 95,8 Mhz-es frekvencián elindult a Rádió Rock nevű magyar rockrádió adása. Az adó 81 százalékban magyar rockzenét játszik, és ugyan elsősorban Budapest környékén fogható, online is lehet hallgatni.

Közösségi státuszú, vagyis a frekvenciadíj megfizetésétől mentesült, ezzel összefüggésben túlnyomó többségben magyar rockzenét adó rádió indult el hétfő éjfélkor Rádió Rock néven. Az adó beindításának ötlete Vörös Istvántól és Németh Gábortól származott, a programigazgató Kalácska Gábor, a műsorvezetői stábot pedig olyan nevek erősítik, mint Kovács Áron, Nagy Feró, Kiss Orsi, Bűdi Szilárd, Barabás Bea, Kerekes Sándor, Vas Maya, Gaják Petra, Csizinszky Éva vagy Hajnal Gábor. A rádió változatos műsorszolgáltatást ígér számtalan különböző adással, ezek végleges menetrendje a következő időszakban alakul majd ki.

A rádió a neten is hallgatható.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #9 a75 2016-05-19 08:45
Eltelt 3 nap és ugyan nem tudom sokat hallgatni, de azt hallom, hogy határozottan javuló tendenciát mutatnak. Meghallgatják a hallgatok véleményeit és bizony javítanak is a dolgokon. A reggeli vihorászás helyett ma már rockpletykákat hallhatunk, és a zenei kínálat is bővül és javul. Persze olyan sohasem lesz, mert soha sem lehet, hogy mindenkinek megfeleljen és a 80 % magyar zene bizony behatárolja a lehetőségeket, de szerintem megér egy esélyt mindenképp és tényleg örvendetes, hogy belevágtak egy ilyenbe. Sajnos mindenhol az ez nem jó az nem jó megy. (ritkán építő jelleggel) Nehéz megfelelni a rock-társadalomnak, ami valahol nagyon szomorú és basszus, pont a rock életérzéssel ellentétes ez a folytonos fanyalgás, széthúzás, sőt kirekesztés.
Szóval türelemmel, kitartással és elfogadással jó lesz ez.
Idézet
 
 
+6 #8 TelekiPál 2016-05-19 06:37
Tegnap hallgattam ezt a csatornát. Éppen azt taglalták miért nem egészséges egész nap rockot hallgatni. A pálinkához hasonlították, hogy azt is csak este iszik az ember, reggel inkább teázik.
Mindezt egy Rock rádión!

Aztán mire átértem a városon ment Aerosmith, Beatrice, meg még valami. Őszinténszólva semmiben sem különbözik a mostani adóktól, ráadásul a műsorvezetők egytől-egyig amatőr kezdők, vagy egyszerűen csak olyan távol állnak a rock életérzéstől, hogy ha akarnák se találnák meg..
Idézet
 
 
+4 #7 Yoe 2016-05-18 20:30
Elnézve a műsorvezetői felhozatalt, nagyon hiányzik onnan a Zana/Szendrey duett... Vagy az már metál lenne, amit nem lehet? :D
Idézet
 
 
+4 #6 RobertThorn 2016-05-18 19:23
Amit Zoli mond ("Ha rockzene a hívószó, ott sosem lesz metal zene."), abban sajnos nagy igazság van, de majd csak változik ez is. Ma is csekkoltam a műsort, határozottan jobbnak tűnt, mint a tegnapi, szóval szerintem csak időt kell adni nekik, aztán fasza lesz ez, csak legyenek eközben változatosak is.
Szóval jöhet a tatarock, meg a néha szoftosabb, rádióorientált rockzene is, de akkor bizony szerepeljen jól hallhatóan mellettük a másik véglet is.

Én hallgatnám amúgy most is, de a stream cseszik elindulni, így ma a Gods of Rapture/Terminal Illusions/Corridor of Chameleons diéta a soros, meheheh.. ;D
Idézet
 
 
+6 #5 Zoli 2016-05-18 17:44
Ha rockzene a hívószó, ott sosem lesz metal zene. Ahogyan egy barátom mondta: olyan ez, mint amikor viselkedni kell egy házibuliban...Az is érdekes hogy a Schuster Lóránt féle mobil-rádióról egy árva szó sem esik sehol...
Ugyanakkor minden tiszteletem Vörös Istváné, Ő egy hiteles arc.
Idézet
 
 
+12 #4 etele 2016-05-18 06:27
A sok "jópofa" dumálást ha kihagyják és az Ákoshoz hasonló xarokat akkor még jó is lehet .Csak 1 tipp K3
Idézet
 
 
+17 #3 RobertThorn 2016-05-17 19:13
Amikor 45 perc belefülelés után a szerkesztők egy kihagyhatatlan Hooligans klasszikust tettek be, akkor sajnos ki kellett ikszelnem az oldalt, és azóta a New Millenium Cyanide Christ/Aztec Two-Step/Elastic playlist szól. Bocs :(

Még azért teszek vele holnap egy másik próbát, ígérem.
Idézet
 
 
+1 #2 nikfisz 2016-05-17 15:03
KIRÁLY!!!!
Idézet
 
 
+39 #1 Sanctus 2016-05-17 14:46
Nyilván mindenkinek vannak egyéni elvárásai az ízléséből fakadóan, én személy szerint úgy gondolom, hogy a Horváth Charlie/Zanzibár/Kovács Ákos féle dolgokat nyugodtan el lehetne hanyagolni, mert azt már máshol is hallhattuk unásig. Egy kis keményedés még jöhetne, de hát az első nap nem lehet tökéletes. Remélem a közeljövőben beváltják az ígéretüket, és teret adnak a fiatalabb, adott esetben súlyosabb zenekaroknak is, mert szerencsére a magyar rock szcéna nem merül ki a Pokolgép-Ossian-Tankcsapda hármasban - akármennyire nem vagyok ellene ezeknek a zenekaroknak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.