Shock!

április 20.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Mike Starr, az Alice In Chains volt basszere

Mike StarrAlig pár héttel legutóbbi, drogos ügyből fakadó őrizetbe vétele után holtan találták Mike Starrt, az Alice In Chains korábbi basszusgitárosát. A 44 éves muzsikus holttestére Salt Lake City-i otthonában leltek rá a rendőrök. A tragédia pontos oka egyelőre nem ismert, de a basszer hosszú évek óta súlyos drogproblémákkal küzdött.

Mike Starr az Alice In Chains 1987-es alapításától fogva egészen 1993-ig a banda tagja volt, ő játszott a debütáló Facelift lemezen, a Sap EP-n és a zenekar csúcsalkotásán, az 1992-es Dirt-ön is. Olyan dalok társszerzője volt, mint az It Ain't Like That, a Confusion vagy a Rain When I Die.

1993-as kirúgását a zenekar akkor eltérő elképzelésekkel magyarázta, a hivatalos indok szerint ők még turnézni szerettek volna, Starr azonban inkább hazafelé akarta venni az irányt. Maga az érintett ugyanakkor később azt mondta, drogproblémái miatt repült a bandából, melyek ekkorra már teljesítményére is rányomták bélyegüket. Mike utána rövid ideig az egykori Badlands frontember Ray Gillennel zenélt a Sun Red Sun formációban, de az énekes halála gyorsan véget vetett a zenekarnak, első és egyetlen lemezük csak két évvel később, 1995-ben jelent meg.

Starr a 2000-es évek második felében szerepelt a VH1 Celebrity Rehab With Dr. Drew című valóságshow-jában, melyben hírességek elvonó utáni életét követik nyomon. A basszusgitárost februárban ugyanakkor ismét tiltott szerek birtoklásáért állították elő Salt Lake Cityben. Ezt megelőzően is számos összeütközése volt a törvénnyel, 1994-ben egy hónapot börtönben is töltött drogbirtoklásért.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.