Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eklektika Veszprémből

1028guiltheeJövő héten várható a GuilThee negyedik lemezének megjelenése Eklektika címmel. A kiadók egyelőre nem kapkodnak a veszprémi eklektikáért, ami annyira nem meglepő, hiszen a 2006 óta létező csapat rendre minden lemezét szabadon letölthetővé teszi, ahogy majd ezt is.

Az anyag érdekessége az, hogy a dobokat ezúttal nem samplerrel játszották fel, hanem a témákat Nagaarum rendesen felütötte egy celldömölki stúdióban. Továbbá jelen esetben VIII. nem hívott meg írókat és költőket a múltból, hanem a dalszövegek száz százalékát ő jegyzi. „Lényegében arról volt szó, hogy Mr Matchnek, aki tradicionális zenész családból származik van egy jó barátja, aki hangosításból él, és a stúdiója is igen jó cuccokkal van felszerelve. Nos, ezt a stúdiót megkaptuk három teljes napra, azzal a kitétellel, hogy rendesen beriasztunk, miután elmentünk este. Mindent mi magunk csináltunk tehát, csupán alánk tolták a technikát. Ezúton köszönjük Pócza Zsoltnak a kedvességét! Arra vonatkozólag, hogy milyen lesz a lemez egyelőre egy biztos részlettel tudnék szolgálni: fogalmunk sincs, hogy milyen lesz. Azt meg főleg nem óhajtjuk kikiabálni, hogy ez lesz életünk legjobb anyaga. Bár minden dal megvan már, még sosem hallottuk egyben, így majd minden kiderül a végén", mondja a csapat.

Az anyag hangzásvilága érdekében készült egy speciális új gitár is Kovács Sándor műhelyében Papkeszin (KSP), és a cintányérok közül is egy-kettő saját maratáson és csiszoláson esett át. A hangszerelés szerves része lesz ezúttal is a szaxofon, és az eddiginél is több szintetizátor és speciális hangeffekt. A dalokat Nagaarum és Mr Match írta meg, a szövegeket és az énektémákat pedig VIII. A keverés és a maszter otthon fog elkészülni, ahogyan eddig minden GuilThee lemez esetében.

A GuilThee szívesen tárgyal kiadókkal, de az mp3 verziót mindenképpen ingyen letölthetővé teszik majd.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 JamesSmith 2013-10-29 05:52
Hazánk egyik legkülönlegeseb b zenekara. Már művészi szintű az amit csinálnak. Mindenkinek ajánlom az itt szereplő Guilthee kritikák elolvasását és az albumok meghallatását. Nem egyszerű hallgatni valók de aki nem szűk látókörrel rendelkezik az mindenféleképpe n hallgassa meg őket!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.