Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egységesebb, szövegileg is igen velős új album lesz a Lamb Of God VII: Sturm Und Drangja

VII: Sturm Und Drang címmel jelenik meg idén júliusban a richmondi Lamb Of God új albuma, és a zenekar most már a hivatalos szöveges videót is közzétette a hétvégén bemutatott Still Echoes dalhoz. A szám nem meglepő módon Randy Blythe énekes prágai börtönélményeiről szól, és az egész album szövegei is a három évvel ezelőtti élményekben gyökereznek.

0521log

„Arra gondoltam, olyan lemezcímre van szükségünk, amely megfelelően passzol a szövegvilághoz, mert ezek a dalok elsősorban a szélsőséges körülmények közé került emberek reakcióinak pszichológiáját boncolgatják”, mondta Randy a Billboardnak. „Gondoltam, talán a németeknél találok valamit, mert a német nyelvben általában nagyszerűen sikerül komplex koncepciókat összegezni egy-egy olyan szóban, mint például a schadenfreude vagy a zeitgeist.”

0516logA 18. századi német irodalmi mozgalomra utaló Sturm und Drang („vihar és vágy”) kifejezés Mark Morton gitáros édesanyjától érkezett, aki német származású. „Nem terveltem előre ki, hogy arról írom a szövegeket, miként kezelik az emberek a stresszt és a nehézségeket, de aztán ahogy elkezdtek összeálni a sorok, mégis így alakult”, tette hozzá az énekes. Maga a már ismert Still Echoes dal a prágai Pankrác börtön történetét meséli, ahol három évvel ezelőtt Blythe is heteket töltött el az elhíresült koncertes sztori okán. „Volt ott egy guillotine, még azokból az időkből, amikor a nácik működtették a börtönt”, idézte fel Randy. „1943 és 1945 között majdnem kétezer embert fejeztek le vele, mert olcsóbb volt a golyónál és egyszerűbb az akasztásnál. Ültem ott éjszaka, és azokra az emberekre, férfiakra és nőkre gondoltam, akiknek levágták vele a fejét ott, tőlem nem messze…”

Zeneileg egyelőre nem tudni túl sokat az albumról, de a frontember szerint jó ideje ez lesz a Lamb Of God legegységesebb munkája, amely nem olyan skizofrén, mint egyes korábbi lemezeik – azt meg majd biztos kifejti az interjúkban, konkrétan mire is gondol ezzel… A zenekar egyébként Észak-Amerikán kívül mindenütt a Nuclear Blast istállójába került az eddigi Roadrunner helyett, az album producere pedig Josh Wilbur volt.

 

Hozzászólások 

 
#4 Eleanore 2017-10-06 06:09
Hello everyone, it's my first pay a quick visit at this web page,
and post is in fact fruitful in favor of me, keep
up posting these articles.

Also visit my web-site ... paintball: http://paintball-leucate19742.qowap.com/6646552/rumored-buzz-on-paintball
Idézet
 
 
#3 Mellisa 2016-05-10 21:37
Or buy new furniture with the intention of selling it before you leave.

The moment you step into your fully built house, you are legally viewed as having bought it,
making you qualified to get the credit. Photos of the family room, kitchen, bath, and
master bedroom should be included if at all possible.

My site :: gables cherry creek denver, www.goodreads.com: https://www.goodreads.com/user/show/54537177-gables-creek,
Idézet
 
 
-5 #2 Hm? 2015-05-22 16:52
Imádom a kemény muzsikát már 30 éve, de kicsit bántó, hogy már ezen a flaszteren is píszí a divat. Lófaszt se tud senki, de kötelező benyelni a nagy bullshitet, meg persze visszaböfögni. Persze másképpen nem megy, nem mehet.
Idézet
 
 
+3 #1 Bakk-Dávid László 2015-05-21 14:27
Elolvasván a címet, a Sturm und Drang kifejezősről nekem először Joseph Haydn ugrott be, akinek korai korszakára szokták mondani ezt a jelzőt. :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.