Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egyelőre nem térnek vissza a háborús death metal mesterei

Továbbra sem tervez új albumot készíteni a brit death metal színtér egyik legnagyobb alakja, a Bolt Thrower, de az már biztos, hogy jövő áprilisban egy nagyszabású londoni koncerten ünneplik meg fennállásuk huszonötödik évfordulóját. A zenekar utolsó három nagylemeze októberben megjelent bakelit formátumban.

A Bolt Thrower nemrég egyértelművé tette: egyelőre nem kívánnak friss lemezzel jelentkezni, ugyanis az utóbbi időben született dalok megítélésük szerint nem érték el a legutóbbi, 2005-ben kiadott Those Once Loyal szerzeményeinek színvonalát. „Nagyon büszkék vagyunk az eddigi teljesítményeinkre, és eszünk ágában sincs azon számos zenekar egyikévé válni, amelyek szart jelentetnek meg. Azok a csapatok sem tettek soha ilyet, amelyeken felnőttünk. Szintén nem kívánunk kompromisszumos megoldásokkal élni, tehát feldolgozáslemezt vagy best of albumot se várjon tőlünk senki", írta közleményében a csapat.

A banda hívei így kénytelenek magukat az utolsó három lemez, az 1998-as Mercenary, a 2001-es Honour Valour Pride és a Those Once Loyal októberi bakelites újrakiadásával vigasztalni, illetve aki igazán fanatikus, április 7-én Londonban, az HMV Forumban tanúja lehet a zenekar Bolty Birthday Bash fantázianevű, huszonötödik születésnapi koncertjének is. „Igazából ezekkel az évfordulókkal egyszerű dolga van a bandáknak: egyszerűen csak nem kell feloszlani, és eléred őket, legyen szó a tizedik, a huszadik vagy a harmincötödik évfordulóról. Mi idén elmondhatjuk, hogy huszonöt évig bírtuk feloszlás nélkül! Igyekeztünk mindenkit leállítani, aki nagy hírverést akart csapni a dolog körül, és nem adtuk be a derekunkat azon javaslatoknak sem, amik arról szóltak, hogyan kaszálhatnánk némi pénzt ebből az egészből. Viszont értékeljük az 1986 óta kapott lehetőségeinket, és azt, hogy sosem kellett kompromisszumokat kötnünk."

A Bolty Birthday Bash pontos menetrendje még csak formálódik, de biztosan várható lesz rajta néhány neves zenekar és speciális vendég felbukkanása is.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 laci69 2011-11-17 11:26
Azért egy tripla DVD-t kiadhatnának igazán...8-)
Számomra a legnagyobb ma is működő death metal banda!
25 év megalkuvás, toplista nézegetés, stílus módosítás nélkül! Ők nem megélhetési zenészek, az 1000%!!!
Idézet
 
 
+3 #1 Ádám 2011-11-17 09:45
Becsülendő, hogy még ennyi év után is hűek maradtak önmagukhoz. Soha nem csábultak el semmilyen új trend hatására, és ezt tanítani kellene. Jó pár banda példát vehetne róluk... A Those lemezt pedig tényleg nehéz lesz überelni :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.