Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egyelőre felesleges új Cinderella albumban reménykedni

Habár idén nyáron ismét turnézik a Cinderella, Tom Keifer énekes/gitáros szerint a '80-as évek második felének egyik meghatározó dallamos hard rock csapata egyelőre nem tervez új stúdiólemezt. A főnök régóta esedékes szólóalbuma viszont megjelenhet idén. Vagy nem...

„Semmi sincs most tervben", mondta Tom a Metal Shrine-nak. „'98-ban már nekiláttunk egy lemeznek a Sonyval és John Kalodnerrel, aztán az egész átfordult nagy jogi hercehurcába és pereskedésbe, ami öt éven át megakadályozta, hogy felvegyük az anyagot, amit a cég a magáénak mondott. Még úgy is, hogy semmit sem akartak kezdeni vele... Ez tipikus pont a lemezszerződésekben: onnantól kezdve, hogy a kiadó lesz a dalok jogtulajdonosa, nem veheted fel őket további öt éven át. Az övéké volt a jog, és úgy döntöttek, nem lesz lemez. Két év munkáját és demóit tiltották le, és mondanom sem kell, ez kissé rossz ízt hagyott a szánkban..."

Tom szerint a zenekar ugyan idővel túllendült a holtponton a sonys fiaskó után, de a turnék szüneteiben inkább mindenki a saját dolgait erőltette, nem pedig egy friss Cinderella anyagot. Miután pedig Keifernek 2006-ban – már sokadszorra – ismét torokproblémái támadtak, fel sem merülhetett a lemez gondolata, hiszen maga a teljes gyógyulás is éveket vett igénybe. „A tavalyi turné előtti négy évben még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán működhetünk-e ismét zenekarként, mert annyira komoly gondok akadtak a hangommal. Most ismét úton vagyunk, szóval... Jó lenne csinálni egy új lemezt is, de ahhoz megfelelő körülmények szükségesek, meg egy olyan kiadó, amelyik tényleg komolyan veszi a felvételeket és a produkciós munkát. Sosem tudhatod, mit hoz a jövő... Meglátjuk, adódik-e majd ilyen lehetőség."

Keifer jelenleg szerződésre vadászik régóta elkészült szólólemezével, amit remélhetőleg már idén megjelentet, erre azonban jobb, ha nem veszünk mérget, az album ugyanis hosszú-hosszú évek óta készülget. Zeneileg viszont alighanem egyetlen Cinderella rajongónak sem kell majd csalódnia benne, ha végre-valahára megjelenik. „Mivel én vagyok a Cinderella énekese, fő dalszerzője, és a gitármunkához is sokat tettem hozzá a bandában, elég nehéz lenne levetkőzni magamról a saját hangzásomat", mondta Tom, aki szerint az anyag emellett igen változatos is lesz.

A klasszikus Aerosmith, AC/DC vonalon mozgó Cinderella a '80-as évek második felében az egyik legmenőbb hajbandának számított a tengerentúlon. Az 1986-os Night Songs és az 1988-as Long Cold Winter lemezek egyenként több mint 3 millió példányban keltek el Amerikában, de a némileg lazább, countrysabb hangvételű 1990-es Heartbreak Station enyhébb visszaesést hozott azzal, hogy „csak" egymillióan vették meg odaát. A zenekar az 1994-es Still Climbinggal visszakanyarodott a harapósabb irányvonalhoz, de a grunge-korszakban már esélyük sem volt újból felkapaszkodni a csúcsra. Az évtized második felében még nekiláttak a fentebb Keifer által is emlegetett új anyag munkálatainak, de a lemez végül sosem készült el. A Cinderella azóta kisebb-nagyobb rendszerességgel turnézik az Államokban, új dalokat azonban nem jelentettek meg. A banda tagságát jelenleg a klasszikus négyes alkotja, azaz az énekes/gitáros Keifer mellett Jeff LaBar gitározik, Eric Brittingham a basszusgitáros és Fred Coury a dobos.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.