Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egy túlszedett szorongásgátló játszhatott szerepet Chris Cornell öngyilkosságában

0519cc2Egy Ativan nevű, nyugtató-szorongásgátló gyógyszerből szedhetett be többet a kelleténél szerda este Chris Cornell, és ez a gyógyszer magasabb dózisban akár öngyilkos gondolatokat is eredményezhet – ez szűrhető le abból, amit a Soundgarden váratlanul elhunyt énekesének özvegye elmondott a történtekről. A rendőrség egyelőre semmiféle olyan motivációt nem talált, amely öngyilkosságot indokolt volna.

Részletesen vizsgálják a hatóságok Chris Cornell halálát, amelyről tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy öngyilkosságról volt szó. Mint ahogy a zenei világ és a rajongótábor egésze, úgy a hatóságok is értetlenül állnak a történtek előtt. „Ebben a fázisban abszolút semmiféle motivációt nem találtunk, ami ehhez az öngyilkossághoz vezetett volna", szögezte le Michael Woody rendőrségi szóvivő a Daily Mailnek. „Remélhetőleg amilyen hamar lehet, olyan gyorsan le tudjuk zárni ezt az ügyet, a család és a rajongók megnyugvása érdekében is." Cornell a szóvivő szerint nem hagyott maga után búcsúüzenetet, azonban nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, amely azt firtatta, találtak-e az énekes holtteste közelében akár legális, akár illegális drogokat.

A lap értesülései szerint Cornell hatvan perccel a Soundgarden szerda esti detroiti koncertje után már halott volt, ugyanakkor – mint korábban felesége, Vicky is nyilatkozta – semmi nem utalt előzetesen arra, hogy végezni készülne magával. A buli után kedvesen elbeszélgetett néhány rajongóval, és a Soundgarden biztonsági személyzetének egyik tagja is azt mondta: teljesen normálisan viselkedett, egyáltalán nem festett úgy, hogy bármi baja is lenne. „Boldognak tűnt, és úgy látszott, örül, hogy találkozik a rajongókkal", mondta a stábtag.

Az özvegy ugyanakkor a Varietynek azt mondta: férje egy Ativan nevű, vényköteles gyógyszert szedett, amelyből lehet, hogy a kelleténél többet vett be. „A toxikológiai vizsgálatok eredményei nélkül nem tudhatjuk, mi történt Chrisszel, vagy hogy bármilyen anyag is közrejátszott-e a halálában", szögezte le ugyanakkor Vicky. „Amikor a koncert után beszéltem vele, észrevettem, hogy elmosódottan formálja a szavakat: érezhetően más hangulatban volt. Amikor mondta: lehet, hogy egy-két Ativannal többet vett be a kelleténél, felhívtam a biztonságiakat, és megkértem, hogy nézzenek rá." Mint egy szakértő ennek kapcsán rámutatott, az Ativan nevű nyugtató-szorongásgátló gyógyszer nagyobb dózisban paranoid vagy akár öngyilkos gondolatokat is okozhat, és aki ilyenkor a hatása alatt van, nem feltétlenül képes felmérni a tettei következményeit. A galuskás, elmosódó beszéd a túlzott adag jellegzetes tünete. „A toxikológiai tesztek eredményei nélkül nem tudhatjuk biztosan, mi történt Chrisszel, vagy hogy szerepet játszott-e bármilyen anyag a halálában", mondta el Kirk Pasich, aki részt vesz a vizsgálatokban. „Gyógyuló függőként Chris orvosi előírásra szedte az Ativant, és lehet, hogy az ajánlott adagnál többet vett be. A család szilárdan hiszi, hogy amennyiben végzett magával, nem tudta, mit csinál, és a tetteit ez a szer vagy más anyagok irányították. Az Ativan a gyógyszerészeti szakirodalom szerint is okozhat mellékhatásként paranoid vagy öngyilkos gondolatokat."

Cornell felesége ugyanolyan értetlenül áll a történtek előtt, mint mindenki más. „Chris halála olyan veszteség, amit nem tudok szavakkal kifejezni, és olyan űr maradt utána a szívemben, amit soha többé nem lehet betölteni. Mint ahogy mindenki, aki ismerte őt, elmondta már: Chris odaadó apa és férj volt. Ami történt, megmagyarázhatatlan, és nagyon remélem, hogy az orvosi jelentések fényében majd okosabbak leszünk. De tudom, hogy imádta a gyerekeinket, és soha nem akart volna ártani nekik úgy, hogy szánt szándékkal végez önmagával. A rajongók, a barátok és a család áradó szeretete jelenleg többet jelent számunkra, mint bárki is gondolná. Köszönöm mindenkinek, és azt is, hogy megértitek, mennyire nehéz ez most nekünk."

A zenei világot megrendítette az énekes halála. A Shock! szerkesztőségének megemlékezését itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
+8 #2 Zsolti 2017-05-19 15:46
Ez így még sokkal megrázóbb, bassza meg. :(((
Idézet
 
 
+1 #1 Imiface 2017-05-19 15:45
Nem tudom, volt-e már, de egy beszámoló szerint nagyon nem volt rendben magán a koncerten sem szegény:
https://www.usatoday.com/story/life/music/2017/05/18/chris-cornells-final-performance-something-clearly-wasnt-right/101842384/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.