Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Chris Cornellt gyászolja a világ: „Örülnünk kell, hogy hallhattuk őt”

Chris Cornellt gyászolja a zenei világ. A Soundgarden és az Audioslave frontembere Detroitban, önkezével vetett véget az életének 52 éves korában.

0519chris

Chris Cornell zenésztársai és legközvetlenebb zenészbarátai, így a Soundgarden, a Temple Of The Dog, a Pearl Jam és az Alice In Chains tagjai egyelőre még alighanem teljesen bénultak a sokktól, amit az énekes/gitáros hirtelen és váratlan halála okozott – erre utal, hogy jelen idő szerint még egyikük sem nyilvánult meg a tragédia kapcsán. „Szeretlek, testvér”, írta viszont az Instagramon Tom Morello, aki éveken át zenélt együtt Chrisszel az Audioslave-ben. „Köszönöm neked a barátságunkat, a humorodat, az intellektusodat, illetve egyedi, utolérhetetlen tehetségedet. Megtiszteltetés volt számomra, hogy barátomként és zenésztársamként ismerhettelek. Halálod híre összetört és mélyen elszomorított, kedves barátom, de féktelen, rockos erőd, finom, az embert valósággal kísértő dallamaid és a mosolyod emléke örökké velünk lesz. Csodálatos hangod, csodálatos egyéniséged mindig a szívemben él majd. Isten áldjon téged is és a családodat is.” „Nem is kezdek bele részletezni, micsoda szomorúságot érzek most", írta Brad Wilk, az Audioslave dobosa. „Lenyűgözött a tehetséged. Örökké hatalmas szeretettel fogok emlékezni arra az időre, amit veled tölthettem, és sajnos korántsem volt elegendő. Okos, kedves, szeretetre méltó ember voltál, és örökké így fogok rád emlékezni. Szeretlek, Chris."

„Kurt, Layne, Scott és most Chris. Mindent köszönök. Nyugodjatok békében. A grunge nem halt meg!”, írta a Nirvana egykori basszere, Krist Novoselic egy olyan kép kíséretében, amelyen Kurt Cobain, Layne Staley és Scott Weiland is ott szerepelt Cornell mellett. „Viszlát, drágaságom. Kérlek, köszöntsd a nevemben minden szerettemet odaát. Megsirattalak ma, nyugodj békében", írta Courtney Love. „Fontos, hogy pozitívan gondoljunk Chrisre, aki már máshol van”, írta Ann Wilson, a Heart énekesnője, aki seattle-i illetősége okán egészen fiatal kora óta ismerte Cornellt. „Nagyon szerettük, így most minden jót kívánunk neki az útjára. Csodálatos lélek volt, és most is az.” „Senki sem áll készen arra, hogy feldolgozzon egy halálesetet a családban”, tette hozzá mindehhez nővére, Nancy. „Ma távozott közülünk Chris Cornell, a testvérem a seattle-i zenei családból. Mindig azt hittem, hogy a hangja örökre beragyogja majd a zene világát. Megrendítő, ami vele történt.”

„1992-ben találkoztunk először, amikor a Lollapaloozán játszottak", idézte fel a hőskorszakot Perry Farrell, a Jane's Addiction főnöke. „Az egyik legtehetségesebb énekes volt, akivel csak valaha találkoztam, és valami hihetetlen kisugárzással rendelkezett. Állt a színpadon, és minden csajnak a padlón csattant az álla, beleértve ebbe a feleségemet és a táncosnőket is, akikkel együtt utaztunk. Hihetetlenül nagy veszteség ez. Nagyon kevesen tudtak úgy énekelni, mint Chris, nagyon kevés rockénekes, de még a popelőadók közül is csak alig valaki. Az emberek többsége egyszerűen nem rendelkezik ilyen istenadta tehetséggel. Nem tudom, mi történhetett vele, de remélem, hogy már egy jó helyen van. Hatalmas tehetség volt, és a világnak örülnie kell, hogy hallhatta őt."

Chris Cornellt az egész zenei világ gyászolja: az elmúlt nap folyamán – a teljesség igénye nélkül – olyan nagyságok fejezték ki megrendülésüket halálhíre okán, mint Elton John, Jimmy Page, Tony Iommi, Brian May, Alice Cooper, Steven Tyler, Joe Perry, Paul Stanley, Glenn Hughes, Peter Frampton, Nikki Sixx, Slash, Billy Idol, Sheryl Crow, LeAnn Rimes, Matt Sorum, Serj Tankian, Chester Bennington, Corey Taylor, Mike Portnoy, Dave Navarro, Mark Tremonti, Scott Ian, Charlie Benante, Frank Bello, Robb Flynn, Chuck D, Jimmy Chamberlin, Gavin Rossdale, Cat Stevens, Nile Rodgers, a Living Colour, az Overkill, Billy Graziadei, Sebastian Bach, Mike Amott, Anneke van Giersbergen vagy Cristina Scabbia, a zeneiparon kívülről pedig többek között Mark Hamill és Val Kilmer. A Megadeth Tokióban még az Outshinedot is eljátszotta Chris tiszteletére, akárcsak a Stone Sour Columbusban, a Rock On The Range-en.

A Shock! szerkesztőségének megemlékezését itt olvashatod Chrisről.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.