Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egy album, amit remélhetőleg minél előbb hallhatunk: ismét együtt DLR és John 5

0723dlrMeglepő hírekkel szolgált John Lowery, azaz John 5, aki nemrég Budapesten is fellépett Rob Zombie csapatában: a gitáros elkészített egy újabb nagylemezt David Lee Roth oldalán. Csak remélni tudjuk, hogy ez előbb-utóbb meg is jelenik, mert első, 1998-as közös albumukat ugyan kevesen ismerik, pedig nagyon jó volt.

Ha valaki esetleg nem tudná: közvetlenül a Rob Halford-féle, szerencsétlen 2wo projekt mellett/után, nagyjából azzal párhuzamosan, hogy bekerült volna Marilyn Mansonhoz, John 5 David Lee Roth csapatában pengette a húrokat, és készítettek is egy nagyon jól sikerült, ám sajnos totálisan elsikkadt lemezt DLR Band címmel 1998-ban (a fenti kép is ebből az érából származik). A páros azóta is gyakran összeröffen – Lowery a 2003-as Diamond Dave albumon is vendégeskedett –, és most összeállt egy második közös nagylemezre elegendő anyaguk is.

„Csináltunk egy új albumot Dave-vel, ő csak California Sessionsként emlegeti", erősítette meg Mitch Lafonnak adott interjújában John 5. „Tizenegy dal a legjobbak közül, amiket csak valaha is hallhatsz: Dave és én, illetve Gregg Bissonette dobolta fel. És hihetetlen. Van egy nóta például, aminek az a címe, hogy Somewhere Over The Rainbow Bar & Grill... Nagyszerű, nagyszerű dalok. És remélhetőleg egyszer tényleg napvilágot láthatnak majd, csak Dave most elfoglalt a Van Halennel. Viszont ettől még a lemez elképesztően jó. Nem túl rég csináltuk, talán másfél éve, vagy valami ilyesmi. Mindig átugrom hozzá, ha éppen úgy alakul, és ilyenkor zenélgetni szoktunk, ami rendszerint remek szórakozás. Simán előfordul, hogy napközben átugrom hozzá, zenét írunk, aztán éjszakára már le is foglalja a stúdiót..."

John szerint az anyag zeneileg igazi David Lee Roth, az énekes is leginkább az első három Van Halen-lemezen hozott stílusában énekel a dalokban, és nincs egyetlen feldolgozás sem az albumon.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.