Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eddie Van Halent gyászolja a világ: „A rockgitározás Mozartja voltál”

Sokkban van a rockvilág Eddie Van Halen október 6-ai halála után. A zenészvilág nagyjai egymás után jelentkeznek be és búcsúznak el a gitározás egyik leghatalmasabb innovátorától, e megemlékezések közül válogattunk néhányat a teljesség igénye nélkül.

1014evh

„Micsoda hosszú és nagyszerű út volt ez”, osztott meg egy néhány évvel ezelőtti közös képet magáról és a gitárosról David Lee Roth. „Nincsenek szavak. Megszakad a szívem. Minden jót kívánok a családnak”, írta Michael Anthony. „Megszakad a szívem és nem találom a szavakat”, írta ugyanígy Sammy Hagar, aki szintén jókívánságait küldi Eddie családjának.

„Eddie Van Halen az egyik legkedvesebb fickó volt, akivel csak valaha is közösen dolgoztam, rengeteget nevettünk együtt”, tette közzé Ozzy Osbourne. „Felbecsülhetetlen a zenére és különösen a gitározásra gyakorolt hatása. Abszolút legenda volt. Eddie, találkozunk odaát, barátom.” „Összetört kedves barátom, Eddie Van Halen halálhíre”, írta Tony Iommi. „Hosszan és keményen harcolt a rákkal egészen a végsőkig. Nagyon különleges ember és nagyszerű barát volt. A legközelebbi viszontlátásig nyugodj békében, barátom.” „Amikor már azt hittük, hogy 2020 nem lehet ennél rosszabb, Eddie Van Halen halálhíréről értesülünk”, nyilatkozta Geezer Butler. „Ez egyszerűen sokkoló. Az egyik legkedvesebb, két lábbal leginkább a földön járó ember volt, akivel valaha találkoztam és turnéztam. Igazi úriember, igazi zseni.”

„Hihetetlen szomorúsággal értesültünk Eddie Van Halen korai haláláról”, így a Metallica. „Inspirációként tekintettünk rá, majd miután ’88-ban egy egész nyáron át turnéztunk vele, már barátként is. Minden jót kívánunk Alexnek, Wolf Van Halennek és mindenkinek a szélesebb VH családban.” „Jaj, ne! Meg sem tudok szólalni”, posztolta Paul Stanley. „Eddie úttörő volt, aki mindig, mindent beleadott a zenéjébe. És nagyszerű ember volt. 1976-ban, a Starwoodban láttam először játszani, és már ott is az igazi Eddie Van Halen volt. Sokkban vagyok, mélyen lesújtott a hír. Részvétem Wolfie-nak és a családnak.” „Ez most összetört, méghozzá kurvára”, tette közzé Nikki Sixx. „Nyugodj békében, Eddie Van Halen. Megváltoztattad a világunkat. A rockgitározás Mozartja voltál. Jó utat, rocksztár!” „Csak egyetlen Eddie Van Halen létezett a világon. Olyan zeneiek, olyannyira nem evilágiak voltak azok a szólók, hogy némelyiket el is tudnám énekelni”, írta Mike Patton.

„Mély szomorúságot és elképesztő tiszteletet érzek”, posztolta Steve Vai. „Szánjunk rá egy percet, és képzeljük el, milyen lett volna nélküle a világ. Bele sem tudunk gondolni. Köszönjük, Edward király. Nagyon szeretünk, és rettentően hiányzol majd.” „Teljes és tökéletes sokkban vagyok Eddie Van Halen halála miatt”, így Mike Portnoy. Csak nagyon kevés zenész változtatott meg mindent a saját hangszerét illetően, és Edward király ezen kevesek egyike volt. Minden idők egyik legnagyobbja!” „Eddie Van Halen modern kori Mozart volt, és roppant szomorú, hogy itt hagyott bennünket”, írta John 5. „Még nagyon fiatal volt, de halhatatlan, és örökké élni fog. Igazi innovátor volt, minden idők legnagyobb gitárosa. Az a helyzet, hogy olyan új dolgokat hozott a gitározásba, amiket előtte senki sem csinált, és elképesztően játszott. Mindennek tetejében pedig hihetetlen dalszerző is volt. Bárki, aki valaha is fogott a kezében gitárt, játszott Van Halen-riffet. Soha többé nem lesz Eddie-hez hasonló ezen a világon, annyira különleges volt. Köszönjük, hogy megváltoztattad a világot!”

 

Hozzászólások 

 
#4 bfzoli 2020-10-07 14:32
Ráadásul ott van hangszergyártó-hangszerkiegész ítő cége is, illetve, most sokan fognak venni mxr evh phaser, phaser 90 meg más evh termékeket/pedálokat.


Idézet - kamikaze:
Már most jól érzékelhető, hogy mekkora űrt hagyott maga után, még akkor is, ha az utóbbi években nagyrészt inaktív volt. És valóban, nélküle el sem képzelhető az elmúlt 4 évtized rockzenéje, akkora hatással volt az egész színtérre! Nagyon sokáig fogjuk még emlegetni, bizonyosan pozitív értelemben. A megemlékezések részeként esetleg jöhetnének a hiányzó VH lemezei (Women And Children First, F.U.C.K.) a klasszikusokban . Nyugodj békében Eddie!
Idézet
 
 
#3 abdool 2020-10-07 10:02
kurvára elég lesz már ebből az évből.
Idézet
 
 
#2 kamikaze 2020-10-07 08:13
Már most jól érzékelhető, hogy mekkora űrt hagyott maga után, még akkor is, ha az utóbbi években nagyrészt inaktív volt. És valóban, nélküle el sem képzelhető az elmúlt 4 évtized rockzenéje, akkora hatással volt az egész színtérre! Nagyon sokáig fogjuk még emlegetni, bizonyosan pozitív értelemben. A megemlékezések részeként esetleg jöhetnének a hiányzó VH lemezei (Women And Children First, F.U.C.K.) a klasszikusokban . Nyugodj békében Eddie!
Idézet
 
 
#1 Notreadam 2020-10-07 06:08
Hát ezt végigolvasva potyognak a könnyeim...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.