Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eddie Van Halen: „Azt sem tudom, New Yorkban vagy Japánban él David Lee Roth”

0215evhA Smithsonian Intézet égisze alá tartozó, washingtoni Amerikai Nemzeti Történelmi Múzeumban tartott előadást a héten Eddie Van Halen, aki egyben több gitárját is az intézménynek adományozta. A gitárlegenda az ünnepség után természetesen egy esetleges új album lehetőségéről is beszélt.

Február 12-én az amerikai Smithsonian Intézetben vendégeskedett Eddie Van Halen, akit innovátorként, illetve bevándorlóból lett amerikaiként fogadtak az amerikai tudomány és kultúra egyik elsőszámú bástyáján. A Smithsonian nemcsak Eddie gitározásra gyakorolt hatását ismerte el zenészként és a hangszer technikai fejlesztőjeként, hanem arról is részletesen beszélhetett, miként vált hollandként amerikaivá. Eddie egyébként nem új figura a Smithsonianben: négy évvel ezelőtt már kiállították az intézet múzeumában egyik gitárját, a legendás Frankenstrat 2-t. „A múzeum többdimenziós tárgyakat gyűjt", mondta akkor a múzeum igazgatója, Brent D. Glass. „Ez a gitár az innovációt, a tehetséget és a jövő generációkra gyakorolt hatást testesíti meg, és nagyban gazdagítja a múzeum kortárs történeti gyűjteményét.” Eddie gitárját akkor a Smithsonian Kulturális és Művészeti Osztályán állították ki.

A mostani eseményt követő sajtókonferencián természetesen az új Van Halen-album és egy esetleges újabb turné kérdése is szóba került, ám Eddie nem tudott jó hírekkel szolgálni a Rolling Stone újságírójának. „Szeretnék csinálni egy stúdióalbumot, de ez azon múlik, milyen a zenekar tagjainak időbeosztása. Fogalmam sincs például, mivel foglalkozik mostanában Dave. Még azt sem tudom, New Yorkban vagy Japánban vagy akárhol máshol él…”

Még szerencse, hogy a csapat tagjainak ahhoz azért nem kellett beszélniük egymással, hogy március végére a kiadó összekalapáljon egy koncertlemezt a legutóbbi, 2012-ben megjelent A Different Kind Of Truth album turnéjáról. Ez a dupla anyag Tokyo Dome Live In Concert címmel jön ki március 31-én.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.