Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Downing csuklóproblémák miatt hagyhatta ott a Priestet

Noha K.K. Downing egyértelműen kijelentette, hogy Judas Priestből történt távozására nem egészségügyi okok miatt került sor, Glenn Tipton egy friss interjúban arra utalt: ez így, ebben a formában talán mégsem teljesen igaz.

„Nyilván nehéz azt mondani, hogy soha többé", magyarázta a jelenleg is futó Epitaph turné kétes búcsújellegéről Glenn Tipton a RushOnRocknak. „Az eddigi koncertek fantasztikusak voltak. Minden este álltam ott fent a színpadon, és megkérdeztem magamtól: tényleg képes leszek feladni ezt? De biztos, hogy ez lesz az utolsó világkörüli turnénk. Egy ilyen körút teljesen lemeríti az embert, és meg kell adnunk az esélyt a fiatalabb bandáknak is... De már nagyrészt megírtuk az új lemezt, csak be kell fejeznünk."

Mivel Tipton és gitárpartnere, a tavasszal kilépett K.K. Downing a heavy metal műfaj talán legemblematikusabb gitárpárosának számított, Glenn természetesen furcsán érezte magát az első bulikon K.K. nélkül. „Különös volt, de K.K. úgy döntött, visszavonul, nekünk pedig tiszteletben kell tartanunk a döntését. Már tavaly decemberben bejelentette a dolgot, de nem hoztuk nyilvánosságra, és adtunk neki egy kis időt. Talán mi is abban reménykedtünk, hogy az elhatározása nem végleges. De az volt. Korábban akadtak bizonyos problémái a csuklójával, és szerintem úgy gondolta, nem lenne képes tökéletesen végigcsinálni egy újabb világkörüli turnét. Ijesztő kilátások voltak ezek mindannyiunk számára, de Ken komolyan gondolta a döntését."

Tipton szerint az utód, Richie Faulkner kiválasztásában komoly szerepet játszott a gitáros brit származása. „Minden elismerést megérdemel, amiért egyből jött és briliáns teljesítményt nyújtott. Tisztában voltunk vele, hogy sok gitáros ölt volna ezért a lehetőségért, és most tapasztalt, jól ismert arcokról beszélek, de nem akartunk erre az útra lépni. Rich remekül érzi magát velünk, és bízik önmagában. Menjünk, nyomjuk – ilyen típusú srác. Az elején megmondtam neki, hogy ha bármilyen trükkös résznél kérdése támadna, szóljon nekem, de egy-két óra mután már ő mutogatta nekem a dolgokat..."

Ian Hill basszusgitáros egy nemrégi interjúban arra célozgatott, hogy Downing komoly golf-érdekeltségei miatt lépett ki a Priestből, a távozott gitáros azonban a leghatározottabban cáfolta ezt.

A Judas Priest augusztus 11-én a Szigeten koncertezik. A zenekar klasszikus Painkiller lemezéről itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.