Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

DLR a Van Halenről: „Mindig is utáltuk egymást”

Noha szó volt róla, hogy idén pár észak-amerikai stadionbuli erejéig aktivizálja magát a Van Halen, a dolog végül természetesen nem jött össze. David Lee Roth énekes egy friss interjúban kijelentette: a csapat tagjai valójában sosem jöttek ki egymással, de ez előnyükre vált.

0109vh03

Természetesen nem volt képes összekaparni magát a Van Halen, így – a pletykák és az előkészületek dacára – végül idén sem állt színpadra a 2015 óta ismét inaktív csapat. David Lee Roth a WTF With Marc Maron podcastben vendégeskedve beszélt a zenekar személyi viszonyairól, és az interjúból kiderült, amit amúgy is tudunk: a bandában voltaképpen sosem volt nyugalom. „Hogy miért mentünk szét 1985-ben? Amiért minden rockbanda szétmegy”, mondta DLR. „Mert az egyéni érdekek idővel elválnak egymástól. Az idő szétmorzsolja az embereket, aminek a hátterében állhat a család, és néha állhat mögötte a túlzásba vitt bulizás is. De nem igazán gondolom, hogy a Van Halent valóban ez választotta volna szét. Mindig is utáltuk egymást, egészen az aktuális utolsó telefonhívásig. Az elejétől fogva kreatív nézeteltéréseink voltak, és sosem jöttünk ki jól. Eleve rivális zenekarokban kezdtük, ősellenségekként. Aztán összezártak bennünket, és elképesztő dolgok születtek belőle. Valami olyan csodás párosítás volt ez, mint amit a cowboyfilmekben látni: ahol a főszereplők folyton egymás alá tesznek, de mégis közösen dolgoznak annak érdekében, hogy elérjenek valamit. Szerintem rengeteg népszerű zenekarra jellemző ez. Lehet, hogy idővel túljutnak ezen a fázison, a mi esetünkben viszont nem tudom, felnőttünk-e valaha is. Egy részem örökké 23 éves maradt, ami valószínűleg nem jó.”

Roth ennek ellenére nem gondolná, hogy ezzel a helyzettel zenekari szinten különösebb problémák lennének. „A Van Halen így tökéletes, és mindig is éreztem, hogy ez a tökéletes zenekar egyszer ismét összejön. A maga tökéletlenségében tökéletes a csapat. Gondolj a kedvenc régi farmeredre, ami már alig nevezhető farmernek, de éppen azért szereted, mert ott tátonganak rajta a lyukak. De a westerncsizmádban is pont az elbaszott részeit kedveled leginkább. Mi értékeljük ezt a fajta tökéletlenséget, és a mai napig jellemző is ránk. Ott van a zenénkben is, ami népszerűbb ma, mint valaha.”

Amikor megkérdezték, hogy képes lenne-e leülni a Van Halen tesókkal vacsorázni csak úgy, a semmiből, az énekes egyértelmű választ adott: „Nem. Nagyon messze állunk ettől. Nagyon messze. Ez nem egy golfklub. Kicsit inkább olyanok vagyunk, mint a Vad banda (Sam Peckinpah klasszikus 1969-es westernje – a szerk.): haragszunk egymásra, ellenségeskedünk. De haver, ami ebből kisül, ha éppen minden összeáll…”

 

Hozzászólások 

 
#1 Claudius Oltarimanus 2019-07-10 21:20
DLR-től ez szokatlanul szűkszavú nyilatkozat! :-))))
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.