Shock!

július 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dirkschneider: nézd meg, mi várható a magyar koncerten!

1125udoMárcius 29-én Budapesten lép fel speciális Accept-programos búcsúturnéjával Udo Dirkschneider, a csapat régi énekese, aki ezen a körúton játssza majd utoljára ezeket a dalokat, a vendég pedig az Anvil lesz. Most Udo egyik teljes görög koncertje megtekinthető.

Nem U.D.O., hanem Dirkschneider néven fut ezekben a napokban is az a turné, amelyen Udo és jelenlegi zenekara kizárólag az énekes régi csapata, az Accept katalógusából válogat majd, ezek után pedig a frontember nyugdíjazza koncertműsorából a zenekar dalait – ezt maga az érintett jelentette be még tavaly augusztusban, Wackenben. „Ma is nagyon szeretem játszani ezeket a nótákat, ma is a katalógusom fontos részei, és ma is remekül passzolnak a hangomhoz", indokolta a döntést Udo. „De életed bizonyos pontjain elérkezel oda, hogy le kell zárnod egy fejezetet. Rengeteget beszéltek és spekuláltak az utóbbi években az Acceptről, így úgy döntöttem, még egyszer, utoljára teszek egy definitív zenei kinyilatkoztatást a témában, és megadom az esélyt a rajongóimnak, hogy lássanak tőlem egy teljes koncertet ezekkel a dalokkal – még egyszer, utoljára."

Udo 2016 után kizárólag saját szólódalait nyomja majd élőben. „Épp elég kiváló önálló anyaggal rendelkezem ahhoz, hogy gond nélkül megtöltsek velük egy kétórás műsort. Tizennyolc éve az U.D.O.-val játszom, és innentől fogva ennek az érának szeretném megadni mindazt, ami jár neki", fogalmazott az énekes, aki az utóbbi években előszeretettel szúrt oda a Mark Tornillo énekessel kiálló Acceptnek, így könnyen elképzelhető, hogy a volt kollégákkal ápolt rossz személyes viszony is szerepet játszott a fenti döntésben.

Jó hír, hogy a Dirkschneider-turné március végén Budapestet, a Barba Negrát is eléri. Udóék előzenekaraként a kanadai Anvil játszik majd, a műsor pedig az eddigiek tanúsága alapján nagyjából az alábbi lesz:

01. Starlight
02. Living For Tonite
03. Flash Rockin' Man
04. London Leatherboys
05. Midnight Mover
06. Breaker
07. Head Over Heels
08. Neon Nights
09. Princess Of The Dawn
10. Winterdreams
11. Restless And Wild
12. Son Of A Bitch
13. Up To The Limit
14. Wrong Is Right
15. Midnight Highway
16. Screaming For A Love Bite
17. Monsterman
18. TV War
19. Losers And Winners
20. Metal Heart
21. I'm A Rebel
22. Fast As A Shark
23. Balls To The Wall
24. Burning

Alább a teljes március 18-ai, Thesszalonikiben adott koncert felvétele megtekinthető. További részletek a magyar buliról itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.