Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Direkt szoríthatták a partvonalra Johnsont az AC/DC-ben?

1218acKicsit kezdenek kicsapni a normális mederből a dolgok az AC/DC-nél, akik ugyebár több koncertet is lemondtak Brian Johnson énekes hallásproblémái miatt, és vendégénekes csatasorba állítása is felmerült náluk. Ehhez képest egy közeli barátja szerint a frontember – hangsúlyozottan állítólag – nincs olyan rosszul, mint azt a történtekből sejteni lehet, és igazából más szempontok állhatnak a háttérben…

Elég alaposan megkavarta a dolgokat az AC/DC körül Jim Breuer kanadai humorista, Brian Johnson énekes jóbarátja, aki rendszeres The Metal In Me podcastjében elmesélte: március 11-én, egy floridai fellépése után a frontemberrel lógott, és kissé más megvilágításba kerültek előtte a történtek az akkori beszélgetésük fényében. „Az orvos azt mondta Briannek, hogy nem támogatja, hogy zárt arénás fellépéseken énekeljen a fülével, de mivel felnőtt ember, ő dönt. De hozzátette: a helyében nem szórakozna ezzel az egésszel”, fejtegette Breuer. „Brian ezután beszélt az AC/DC menedzsmentjével és Angus Younggal, de azt kérte, valahogy oldják meg a dolgot, ő nem hiszi, hogy annyira rossz lenne a helyzet. Ehhez képest a következő nap már az jött le a sajtóban, hogy Brian Johnson miatt törölték a turnét, mert el fogja veszíteni a hallását. Brian azt mondta nekem: csak felhívta a többieket, és közölte velük a híreket, de egy szóval sem állította, hogy ki akarna lépni. Egyszerűen csak elmondta nekik, mi a helyzet, és utána már ő is az újságokban meg a Twitteren olvasta, hogy Brian Johnson megsüketül, ezért aztán törölni kellett a turnét. Meg azt, hogy vendégénekesekkel játszanak majd.”

Breuer még ennél is tovább ment: szerinte Johnsonnak meggyőződése, hogy az AC/DC a helyére akar állítani valakit, ráadásul hiába áll 1980 óta a banda frontján, a mai napig bérzenésznek érzi magát a csapatban. „Elmagyarázta nekem, hogy Angus a legfiatalabb a zenekarban, és meggyőződése, hogy ő bizony a következő tíz évben is vinné tovább a zenekart, akár vele, akár mással. Angus össze akar rakni még egy lemezt, és csinálni akar még egy turnét. De kire jó Brian kabátja? Hogy mész bele ebbe negyven év után? Nagyon különös…”

Mivel Breuer nyilatkozata természetesen hatalmasat robbant a neten, a komikus később kiadott egy közleményt, amelyben elismerte, hogy kicsit messzire ment, és eltúlozta a helyzetet, de hát a humoristáknak eleve ez a dolguk – érdemben ugyanakkor továbbra sem cáfolt semmit az elmondottakból, sőt, kiemelte, hogy életében először magába zuhantnak látta Briant, akit őszintén bánt a jelenlegi helyzet.

Az AC/DC továbbra is néma, de aspiráns máris bőven akad az idén már 68 éves Johnson helyére: első énekesük, Dave Evans mellett Howlin' Pelle Almqvist, a The Hives frontembere is külön jelentkezett, hogy szívesen megcsinálná a turnét, de a Krokus torka, Marc Storace is simán vállalná a melót, ha megkeresnék.

 

Hozzászólások 

 
+7 #7 Csabi 2016-03-16 21:42
Brian-t egyedül csak Bon Scott helyettesíthetn é, de mivel ő már meghalt ezért ez lehetlen....Sajnos Angus tovább fogja vinni nélküle a DC-t, testvére nélkül is megy a zenekar......
Idézet
 
 
+5 #6 heavyervin 2016-03-16 20:58
Moneytalks
Idézet
 
 
+8 #5 bogar 2016-03-16 12:46
Akárhogy nézem ez egy pletyka.

Nyilván a dollár az úr, de azért biztos lesz hivatalos vélemény is.
Idézet
 
 
+11 #4 Levus 2016-03-16 11:33
Mit mondjak ennyi év után kurva hitelesek lesznek mással a fronton.
Idézet
 
 
+1 #3 bélféregtámadás 2016-03-16 11:31
Ezekneka vén fingoknak is csak a dollár számit.Hányinger.
Idézet
 
 
+14 #2 shmonsta 2016-03-16 11:18
Nagyon rossz ilyeneket olvasni az egyik kedvenc bandámról. Remélem reagál valaki a zenekarból és tisztázzák a helyzetet, mert ez így elég kedvromboló.
Idézet
 
 
+9 #1 zombee 2016-03-16 09:34
Nem lesz ez így jó. Minden rendben volt feléjük eddig, erre most minden a feje tetejére áll.
Amúgy ha Angus még 10 évig csinálni akarja, akkor csinálni is fogja, Brian közeledik a 70-hez, biztos nem fog turnézni addig. Vagy a fene tudja, a Rolling Stones tagsága is túl van a 70-en, és pl. Mick Jagger ma is jó formában van.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.