Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Diabolus In Musica: itt az Ørdøg akusztikus kistestvére

Márciusban akusztikus minialbumot jelentet meg az Ørdøg zenekar egy kissé eltérő változata. Az első dal Portador De Luz – azaz Fényhozó – címmel máris meghallgatható.

0227dim

Akusztikus leágazással jelentkezik az Ørdøg Diabolus In Musica címmel. „Tavaly júniusban Csepelyi Adrienn meghívott minket a Belemenés című könyvének bemutatójára zenélni”, mondja Vörös András énekes a projekt létrejöttéről. „Oké, mondtuk, megtisztelő, és nagyon szívesen megyünk is, de hát ez a Petőfi Irodalmi Múzeumban lesz, igazi kultúrrendezvény, szétszaladnak az emberek a metáltól, meg egyébként is hogy viszünk oda dobot, erősítőket és minden egyebet. Ja, sehogy, volt a válasz, egy szál gitárral kellene. Ó, az más... Olyat még sose csináltunk. De próbáljuk meg, mi bajunk lehet? Megpróbáltuk. Aztán nem sokkal később Varga Balázs szólt, hogy lehetne egy hosszabb ilyen is a Fekete Zajon. Lement az is, három húrszakadással, borzalmas bénázással, de lement. Meg utána még pár ősszel és télen, már kevesebb húrszakadással. És ha már így alakult, elmentünk stúdióba is, felvenni négy dalt, hogy legyen belőlük egy hamarosan megjelenő EP. Magát a zenekart, az Ørdøgből kinőtt vadhajtást pedig elneveztük Diabolus In Musicának.”

A zenekarban András mellett Bokodi Bálint énekel – illetve hegedül is –, a két gitáros Nagy-Miklós Péter és Korpos Lajos. Az elsőként bemutatott Fényhozó – pontosabban ebben a formában Portador De Luz – klipjét Magyar Dániel készítette. Maga az EP március 18-án jelenik meg.

 

Hozzászólások 

 
#1 maradonnna 2019-02-27 11:47
jó lett! de hát eleve jó dalaik vannak!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.