Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

DGM: itt az új album nyolcperces nyitódala

Augusztus 26-án jelenteti meg a Frontiers kiadó a DGM új albumát. Az olasz progresszív metalosok nyolcadik nagylemeze a The Passage címet kapta, és most The Secret (Part 1) címmel meghallgatható róla a nyolcperces nyitódal.

0616dgm

Ugyan 1998-ban alakultak, a nemzetközi színtér elsősorban Mark Basile énekes csatlakozása és a már vele elkészített, 2007-es Frame lemez után kapta fel a fejét az olasz DGM-re. A zenekar 2013-as Momentum albumát mi is alaposan megdicsértük annak idején, most pedig érkezik a várva várt folytatás is The Passage címmel, amelyet a Frontiers sajtóanyaga csak a Symphony X egy éhes, nagyvárosi változataként jellemez erőteljes hardrockos befolyásoltsággal. „Mindenképpen ez az eddigi legambíciózusabb munkánk", mondja az albumról Simone Mularoni gitáros/producer is. „Megpróbáltunk elmozdulni egy egyénibb hangzásvilág felé, és elmenni a falig az évek során kifejlesztett stílusjegyeinkkel. Az egész lemezen hallani lehet egy állandóan visszatérő zenei témát: ahelyett, hogy tipikus konceptalbumot készítettünk volna összefüggő szövegekkel, inkább egyfajta zenei koncepció fogja össze a dalokat, ez a dallam ugyanis minden számban felbukkan, csak éppen más ritmusban és hangnemekben."

A dallista az alábbi:

dgm_c01. The Secret (Part 1)
02. The Secret (Part 2)
03. Animal
04. Ghosts of Insanity
05. Fallen
06. The Passage
07. Disguise
08. Portrait
09. Daydreamer
10. Dogma
11. In Sorrow

A felállás változatlan, Mularoni és Basile mellett Andrea Arcangeli basszusgitározik, Fabio Constantino dobol és Emanuele Casali billentyűzik a számokban. A lemezen két vendég is felbukkan: az Evergrey frontemberét, Tom Englundot a Ghosts Of Insanity dalba hívták meg, a Symphony X gitárvirtuóza, Michael Romeo pedig a Dogmában szólózik egyet. A már ismert Animal című szám mellett most a The Secret (Part 1) is meghallgatható.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#3 kamikaze 2016-07-20 22:56
Hát gyerekek, ez brutál jó!
Megy itt napok óta az elmaradt Megadeth koncert kapcsán a kommentcunami, hogy melyikük a nagyobb ,,köcsög", MegaDave, vagy a Varga Zoli, közben meg a nagyközönség számára ilyen extra minőségű muzsika nem éri el az ingerküszöböt, majdhogynem elsikkad, hihetetlen! Jön ez az alig (vagy szinte egyáltalán nem) ismert olasz csapat, egy ,,névtelen senki" gitárossal (egyébként Simone Mularoni, érdemes megjegyezni), aki olyan dolgokat produkál már ebben a két előzetes dalban is, hogy az egyébként jó képességű Kiko Loureiro is csak másodosztály hozzá képest, de az agyonsztárolt Zakk Wylde vagy Malmsteen is szögre akaszthatja a hangszerét, ha ezt meghallja. De pl. a lemezen vendégeskedő Michael Romeonál is frissebben, változatosabban játszik a DGM bárdista. Tessék meghallgatni, a ritmusjátéka, tempóváltásai és a szólói is világszínvonalú ak. Ez esetben nem a nevet kell nézni, hanem attól függetlenül az aktuális teljesítményt értékelni, ez nem átlagos virgázás. Elképesztő!
Idézet
 
 
+1 #2 kamikaze 2016-07-19 23:33
Ha az összes nóta ilyen erős, mint ez a kettő, akkor ez egy baromi jó lemez. Egyenlőre nem találok fogást rajta, még azt se lehet rájuk sütni, hogy túl sok utánérzés lenne bennük, mert ami van, az sem zavaró! Manapság felüdülés ilyen minőségű anyagot hallani ebben a stílusban, minden klappol. Jók a dalok, a hangszeres játék kimagasló, a hangszerelés profi, a megszólalás is rendben van, izgalmas, változatos muzsika! Ha az egész lemezt végighallgatva még egyéni stílusuk is körvonalazódik (amire azért kicsi az esély) akár új progmetal császárok is lehetnének. Kíváncsian várom, az előzetesek alapján még a maximum pontszám is összejöhet.
Idézet
 
 
+3 #1 Tommy 2016-07-19 11:24
Na ezt majd jól meghallgatom a picsába!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.