Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Devin Townsend: „Hetente két-három szupergroupba hívnak”

Már az utolsó simításokat végzi új albumán, a meglehetősen brutálisnak ígérkező Deconstructionön Devin Townsend. A kanadai multifunkcós zseni a tervek szerint egyszerre adja majd ki az anyagot a párhuzamosan elkészített, lágyabb Ghosttal. A lemezeken több vendég is felbukkan, Devin azonban egy friss interjúban elárulta: egyáltalán nincs oda a sztárokat tömörítő csodacsapatokért.

„Istenem, de hiszen nem is emlékszem azokra a felvételekre!”, nevetett Devin, amikor az An Assortment Of Review a korábban Jason Newsteddel elindított Tree Of The Sun projektjéről kérdezte. „Talán egy riffre az első dalból… Pontosan ez a problémám az úgynevezett szupergroupokkal. Nem mintha ez az lett volna, de úgy általánosságban. Tök mindegy, ki vagy, egy jó lemezt hosszú időbe telik megcsinálni, rengeteg szenvedély és figyelem szükségeltetik ahhoz, hogy mindent elrendezz rajta. Engem is állandóan hívnak mindenhová, csak a múlt héten két vagy három szupergroup-ajánlat érkezett be hozzám. Ilyenkor mindig megkérdezem, hogy oké, mit fogunk csinálni? Erre általában az a válasz, hogy összejövünk egy hétre, megírunk egy lemezt, aztán felvesszük. Haver, az a lemez kurva szar lesz! Ezek a bandák általában csakis azért sikeresek, mert az emberek imádják a tagok korábbi dolgait.”

Devin szerint ugyanakkor a közönség korántsem hülye. „Akár gyorsan, akár lassan készítesz el egy lemezt, a dolog lényegét mindenképpen az inspiráció és a már említett figyelem adja. Ha kiadsz egy rossz szupergroup-lemezt, az emberek egyből azt fogják mondani, hogy na, ezt csak azért csapták össze, mert egy rakás pénzt akartak csinálni abból, hogy Joe Bozo és Joe Knob-Gobbler együtt zenélnek egy bandában. Sokkal több energiát és időt fektetek abba, hogy a saját zeném tényleg szaggasson, minthogy az egészet félretegyem azért, hogy összehozzak egy tök átlagos albumot pár arccal, akik amúgy nem is számítanak nekem semmit.”

Devin az interjúban egyértelműen utalt rá, hogy a Tree Of The Sun felvételei sem véletlenül nem kerültek kiadásra. „Jópofa dolog volt, de szó sem volt lemezről”, magyarázta. „Demókról beszélünk: páran összejöttek és jammeltek. Azért figyelt erre oda mindenki annyira, mert Jasonről, Scott Reederről, Dale Croverről és rólam volt szó, és ezért az emberek azt hitték, hogy a Metallica, a Kyuss, a Melvins és a Devin Townsend Band legjobb pillanatait elegyítjük majd. De nem. Egy csapat olyan zenészről volt szó, akik nem ismerték egymást, de összejöttek egy szobában, és megpróbáltak valami működőképeset csinálni. És ez sokszor hallatszott is a végeredményen.”

Az új albumokról Devin korábban összességében úgy fogalmazott: habár a dalokban felvillan a negatív oldal is, a zene kicsengése összességében pozitív, és olyan helyekre is ellátogat majd az anyagokon, ahová tíz éve még egész biztosan nem lett volna képes eljutni.

A Deconstruction lemezen vendégként az egykori Emperor frontember, Ihsahn is felbukkan majd. A dalokban két dobos is szerepel, Ryan Van Poederooyen és a soilworkös Dirk Verbeuren egyaránt játszik az anyagon. A keverés jelenleg is zajlik, méghozzá a svédországi Örebróban, az Opeth, Katatonia, Paradise Lost lemezekről ismert Jens Bogren segítségével. A két album a jelenlegi tervek szerint tavasz végén kerülhet a boltokba Devin saját kiadójánál, a HevyDevy Recordsnál.

Townsend utolsó anyaga Addicted! címmel jelent meg 2009 végén.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.