Shock!

február 26.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Deviant: hallgasd végig az Omega Diatribe új albumát!

December 1-jén, Deviant címmel jelenik meg a fővárosi Omega Diatribe új albuma. A lemez producere ismét Tue Madsen volt, és most az egész végighallgatható.

1101od

Ötödik albumával jelentkezett a mai napon az Omega Diatribe. Az extrém groove metal banda friss anyagának címe Deviant, társproducere és mixing/mastering mérnöke pedig ismét a neves dán producer, Tue Madsen (Meshuggah, Suicide Silence, The Haunted stb...) volt, akinek közreműködésével 2018-ban a zenekar bezsebelte Az év legjobb stúdióprodukciója díjat a HangSúly Zenei Díjon a Trinityvel. A zenekar kiadványait hosszú éveken át az ukrán Metal Scrap Records gondozta, de a jelenlegi helyzetre tekintettel az új album a hazai Metal.hu kiadó szárnyai alatt landol, nyolcpaneles digipak CD és kétféle vinyl formátumában. Az új lemez egyik dalában Sean Zatorsky is felbukkan a Daath, Sinsaenum és Vented formációkból.

„Fontos szempont volt a lemez munkálatai során, hogy fejlődést mutassanak az új dalok a Metanoia lemezhez képest, ami fantasztikus visszajelzéseket kapott – mondja Hájer Gergő énekes. – Ez a hozzáállás egy elképesztően tudatos és megfontolt komponálási folyamathoz vezetett. Ennyire szerintem még sosem korrelált a zenei alap a dalszövegekkel és annak prozódiájával, ritmizációjával. A covid-időszak, ahogy mindenki máson, rajtunk is markáns nyomot hagyott. Ennek a kivetülése lett a Deviant, ami szerintem az eddigi legsötétebb és számomra a legszemélyesebb Omega Diatribe-korong lett." „Elég feszített tempóban kellett dolgoznunk, különböző határidők végett, de szerencsére minden időben elkészült, hogy aztán Tue Madsen ismét egy igazán harapós mixet keverjen nekünk – teszi hozzá Lucsányi Milán énekes. – Az utolsó pillanatban ráadásul Seant is sikerült meginvitálunk egy vendégszereplésre, hogy megtámogassa a lemez egyik legütősebb dalát. A lemezzel kapcsolatos melók mellett, az elmúlt év másik nagyon fontos feladata az volt, hogy az új tagokkal a lehető legerősebbre csiszoljuk a koncertműsort. Gróf Adolf és Kelemen János érkezésével tökéletes vérfrissítésen vagyunk túl, és alig várjuk, hogy a régi dalok mellett végre az új lemez tételeit is bemutathassuk nektek élőben!"

omegadiatribe_cA lemezre az alábbi szerzemények kerülnek fel:

01. Stench Of Demise
02. Mindreader
03. Deviant
04. My Sphere
05. Reflections
06. Indoctrinated (feat. Sean Zatorsky)
07. False Prophecy
08. Seclusion
09. Molecular Torsion

A lemez alább teljes egészében meghallgatható. A zenekar lemezbemutató koncertjét december 22-én rendezik a Barba Negra kék színpadán, olyan zenekarok társaságában, mint a Beneath The Void és a From The Sky. Részletek itt.

Fotó: Orosz Lilla & Szathmáry Ákos

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.