Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Death metal gyász: feloszlott a Dismember

Huszonhárom évnyi zenélés után a feloszlás mellett döntött Svédország egyik legpatinásabb death metal bandája, a Dismember. A zenekar az utóbbi években egyébként is takaréklángon működött, idén mindössze egy koncertet adtak, előtte pedig utoljára 2008-ban álltak színpadon.

„Huszonhárom év után a Dismember a feloszlás mellett döntött. Minden rajongóknak köszönjük az eddigi támogatást", áll a basszusgitáros Tobias Cristiansson által kiadott szűkszavú közleményben, a döntés azonban nem kifejezetten váratlan. A Dismember utoljára 2008-ban adott ki albumot a banda nevét viselő anyag képében, és annak rövid turnéja óta mindössze egyszer álltak színpadon, az idén júniusban a németországi Hünxében megrendezett Death Fest Open Air Fesztiválon. Ide azonban eleve pótlékként hívták meg őket, miután az eredetileg meghirdetett Gorguts lemondta nyári koncertjeit.

Az 1991-es Like An Even Flowing Stream albummal debütált Dismember pályafutása során összesen nyolc nagylemezt jelentetett meg. A korai években, a nagy death metal láz idején az Entombed és a Grave mellett egyértelműen ők számítottak a svédországi színtér vezetőinek, de elkötelezettségükből később sem adtak alább. A zenekar tagjai közül többen együtt folytatják a Dagger nevű formációban: Fred Estby dobos, David Blomqvist gitáros és Tobias Cristiansson a nifelheimes Tyrant gitárossal kiegészülve éppen énekest keresnek, de senki se gondoljon hörgős death metalra, ez a banda hagyományos, klasszikus hard rockban utazik a Rainbow, a Thin Lizzy, a Deep Purple, a Black Sabbath és az Iron Maiden nyomdokain. Két daluk instrumentális verziója már meg is hallgatható.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
-1 #2 Venomádi 2011-10-17 22:35
kicsit ironikus a cím
Idézet
 
 
+1 #1 ZOLI 2011-10-17 22:23
KÁR HOGY CSAK EGYSZER (1992-BEN A PECSA-BAN ) LÁTHATTAM ŐKET. A LEMEZEIKET HALLGATNI FOGOM.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.