Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Death Angel: thrashesít a nosztalgia

Hatással volt a Death Angelre az, hogy az idei évet a The Ultra-Violence nosztalgiának szentelték, legalábbis Ted Aguilar gitáros szerint, aki úgy véli, az új dalötletek máris thrashesebbek, gyorsabbak, mint az utóbbi pár album anyaga volt. A megjelenés valamikor 2013-ban esedékes.

„A Relentless Retribution kör befejeztével a The Ultra-Violence felidézése visszarántott minket abba a fajta thrashbe", magyarázta Ted a BamMagazine-nek. „Ez szerintem az új lemezen is tükröződni fog. Máris hallatszik az eddig megírt friss témákon, hogy gyorsabban játszunk. Egy ideje már írjuk a lemezt, van egy csomó riff, és legalább ötleteket rögzítettünk itt-ott. Amikor hazamegyünk, megpróbáljuk majd összerakni ezeket. Konkrét dalok vagy szövegek viszont még nincsenek, csak nyolc amolyan csontváz. Remélhetőleg az év végére eljutunk addig, hogy összegyűlik vagy tizenhat dalunk, vagy talán egy kicsit több. Utána aztán kiválogatjuk a legjobbakat, és megkezdjük a felvételeket."

A Death Angel valószínűleg az új nagylemez előtt kihoz még egy dokumentarista jellegű DVD-t is. Az 1987. április 23-án, vagyis nagyjából pont huszonöt évvel ezelőtt kiadott The Ultra-Violence a thrash műfaj kiemelten fontos lemezei közé tartozik, de az album dalai közül sok folyamatosan műsoron van a banda 2001-es újjáalakulása óta, más témákat azonban nem nagyon szoktak játszani róla, így például teljes egészében a kolosszális, 10 perc feletti instrumentális címadót sem igen erőltették a nagy összeborulás óta - egészen mostanáig.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.