Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Danzig: negyedszázados jubileumi turné Amerikában és Európában

A tavalyi Legacy koncertek után Glenn Danzig folytatja a nosztalgiázást, igaz, az idei koncertek nem az énekes egész karrierjére, csak a Danzig-érára koncentrálnak majd. A pontos részleteket egyelőre nem tudni, de az már biztos, hogy európai koncertek is lesznek.

Glenn Danzig tavaly speciális, kiemelt koncerteket adott több amerikai városban Legacy néven, a programban pedig egyaránt válogatott a Danzig, a Samhain és a Misfits dalaiból. Idén folytatódik a nosztalgiázás, ám 2013-ban már a Danzig zenekar fennállásának huszonötödik évfordulója jelenti az apropót. A zenekar amerikai és európai fellépéseket egyaránt tervez, és – akárcsak a Legacy bulikon – itt is felbukkan majd vendégként Doyle Wolfgang Von Frankenstein, a Misfits volt gitárosa (aki egyébként a jelenlegi Misfits basszer/énekes Jerry Only öccse). Glenn és Doyle korábban még soha nem álltak együtt színpadon Európában, így a bulik már csak a vendégeskedés miatt is különlegesek lesznek.

Új dalokkal teli Danzig nagylemez idén nem nagyon várható, a banda a régóta esedékes feldolgozásalbumot szeretné végre megjelentetni. „Black Sabbath nyilván lesz a dalok között", mondta egy korábbi interjúban az anyagról Glenn. „Imádom őket, életem rengeteg kulcsfontosságú nótája fűződik hozzájuk. Aztán rögzítek egy Elvis feldolgozást is a lemezre. Felvettem még egy The Rascals dalt a '60-as évekből, és egy Nuggets témát is átdolgozunk. A Nuggets lemezek amolyan pre-punk cuccok voltak, pszichedelikus, garázsos hangzású kiadványok. Megjelent abban a sorozatban néhány óriási hatású válogatás a '70-es évek elején."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.