Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Danzig: legkésőbb őszre itt a feldolgozáslemez

Ha minden jól megy, nyár végén vagy ősz elején boltokba kerülhet Glenn Danzig feldolgozásalbuma, amiről napokon belül bemutatásra kerül az első téma, a Devil's Angels. Utóbbi eredetileg egy 1967-es motoros mozi betétdala volt.

„1979 óta fel akartam venni ezt a dalt, és most meg is tettem", mondja a nótáról Danzig. „A hangszerelés pontosan olyan, mint ahogy akkor játszottam, vagyis teljesen úgy szól, mint a '70-es évek végén született dolgaim. Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, ami talán még jobb is lett, mint amit reméltem. És természetesen élőben is játsszuk majd a dalt az aktuális koncerteken." A többi feldolgozás listája még nem ismeretes, Glenn utoljára tavaly nyilatkozott érdemit a témáról. „Black Sabbath nyilván lesz a dalok között", mondta akkor. „Imádom őket, életem rengeteg kulcsfontosságú nótája fűződik hozzájuk. Aztán rögzítek egy Elvis feldolgozást is a lemezre. Felvettem még egy The Rascals dalt a '60-as évekből, és egy Nuggets témát is átdolgozunk. A Nuggets lemezek amolyan pre-punk cuccok voltak, pszichedelikus, garázsos hangzású kiadványok. Megjelent abban a sorozatban néhány óriási hatású válogatás a '70-es évek elején."

Glenn néhány kiemelt amerikai bulin úgynevezett Legacy programot nyom majd május végén és június elején, vagyis nemcsak Danzig, hanem Misfits és Samhain dalok is előkerülnek majd a koncerteken. Emellett várható nyáron hagyományos zenekari Danzig aktivitás is – sajnos egyelőre csak a tengerentúlon –, ahol négy állomáson már biztosan ott lesz a csapattal speciális vendégként Doyle Von Frankenstein, a Misfits egykori gitárosa is.

 

Hozzászólások 

 
+10 #2 Equinox 2012-05-07 15:24
Idézet - TelekiPál:
Szegény Glenn Danzig a Föld egyik legtehetségtele nebb énekese.

Te meg eme fórum megmondóembere, akinek 10-ből 9 cikkhez csak rosszmájú kommentje van
Idézet
 
 
-9 #1 TelekiPál 2012-05-07 13:30
Szegény Glenn Danzig a Föld egyik legtehetségtele nebb énekese.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.