Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Danzig az új lemezről: „Nem erőltetem az albumgyártást”

November 27-én, azaz e hét pénteken jelenik meg Glenn Danzig Evilive kiadója és a Nuclear Blast közös gondozásában a Skeletons című feldolgozáslemez. Az énekes szerint jövőre végre a 2010-es Deth Red Sabaoth utódja is megjelenhet, de ezzel sem kíván kapkodni.

1012danzig

„Ha zenét írok, az elsődleges szempont mindenképpen az, hogy nekem tetsszen a zene”, mondta Danzig a Noiseynak. „És ha nekem tetszik, akkor remélem, hogy azoknak is bejön majd, akik hallgatják a zenémet. Mindig így kezdek neki a lemezkészítésnek, és soha nem is csinálok lemezt, ha nincs miről írnom. Vagyis nem erőltetem az albumgyártást, és senki nem is jön oda hozzám azzal, hogy hé, már eltelt egy vagy két év a legutóbbi óta, szóval pár hónapon belül ki kellene hozni a következőt… A Skeletonson már dolgozom egy ideje, de a legutóbbi album 2010-ben jelent meg. A következő olyan háromnegyedig készült el, és mire megjelenhet, nagyjából olyan hat év telt már el a legutóbbi saját Danzig-anyag óta, ami nem feldolgozásokat rejt.”

1012danzigcA Skeletonsra az alábbi dalok kerülnek fel, zárójelben az eredeti előadó neve:

01. Devil's Angels (Davie Allan & The Arrows)
02. Satan (a Satan's Sadists című film zenéje)
03. Let Yourself Go (Elvis Presley)
04. N.I.B. (Black Sabbath)
05. Lord Of The Thighs (Aerosmith)
06. Action Woman (The Litter)
07. Rough Boy (ZZ Top)
08. With A Girl Like You (The Troggs)
09. Find Somebody (The Rascals)
10. Crying In The Rain (The Everly Brothers)

Amennyiben hihetünk Danzignek, a lemezre semmiképpen sem szolgai utánjátszásokat rögzítettek. „Hacsak nem formálsz egy ilyen dalt a saját képedre, jobb, ha hagyod is az egészet", mondta az énekes még a nyáron az OC Weeklynek. „Mindenki milliószor hallotta az eredeti dalokat, és úgyis azokhoz hasonlítják majd a te változatodat, szóval ha pontosan ugyanazt csinálod, nyilvánvalóan az eredetire szavaznak majd. Vagyis mindig kell valami újat is vinni a feldolgozásokba."

Glenn az új stúdióalbum mellett egy Elvis-feldolgozásokat rejtő EP-n is dolgozik. A Danzig idén huszonöt éves II: Lucifuge lemezéről itt olvashatsz bővebben.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.