Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Danny Carey már 62 éves, vagyis szóba sem jöhet, hogy tizenhárom évig üljünk a következő lemezen”

Bizonyosan nem kell annyit várni a Tool következő lemezére, mint a legutóbbira – biztosította a rajongókat egy friss interjúban a csapat basszere. A zenekar nyáron Budapesten is újból fellép.

0807tool

Talán nem tűnik annyinak, de lassan öt év telt el a Tool Fear Inoculum albumának megjelenése óta, így lassan indokolt a kérdés, mikor számíthatunk a folytatásra. A zenekar esetében már csak azért is félve szokás firtatni az ilyesmit, hiszen a 2019-es lemez nem kevesebb mint tizenhárom teljes évvel követte a sorban közvetlen elődjét, a 10,000 Dayst. Amennyiben azonban hihetünk Justin Chancellornak, ezúttal ennyire azért nem lesz hosszadalmas az albumkészítési procedúra. „Danny Carey már 62 éves, vagyis ha új lemezt készítünk, szóba sem jöhet, hogy tizenhárom évig üljünk rajta – mondta a brit Metal Hammernek a basszusgitáros. – Mindenképpen hatékonyabban kell majd dolgoznunk, és már beszélünk róla, mi módon érhetjük el ezt. Talán példát vehetnénk arról, ahogy Peter Mohameddel csináljuk az MTVoid projektünkben: ahelyett, hogy csak néznék és biztatnánk egymást, talán mindenki dolgozhatna kicsit többet otthon is. Meglátjuk!”

Az új Tool-lemez egyébként távolról sem nullán áll. „Már dolgozgattunk rajta kicsit a mostani turné előtt – mondta Justin. – Pár hónapig ötletelgettünk, és összegyűjtöttük, amink volt, és ha idáig eljutunk, utána már általában nagyon gyorsan elkezdjük összerakni a dalokat. De eléggé tele van a naptárunk, szóval még nem ugrottunk fejest a melóba. Miután viszont befejeztük az európai turnét, az év második felében nekilátunk.”

A szóban forgó turné június 13-án Magyarországot is eléri, a zenekar a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik. Részletek itt. A Tool legutóbb tavalyelőtt játszott Budapesten.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.