Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Csoroghat a Monster Magnet rajongók nyála

Két speciális brit koncerten teljes egészében eljátssza 1995-ös klasszikus lemezét, a Dopes To Infinityt minden stoner/hard rock bandák legnagyobbika, a Monster Magnet. Aki tanúja szeretne lenni a kivételes programnak, annak november 24-én Glasgowba vagy november 25-én Londonba kell utaznia.

„Szeretném ezt a lehetőséget arra használni, hogy megköszönjem a rajongóknak az elmúlt húsz évben nyújtott támogatásukat", kommentálta a különleges koncerteket a főnök Dave Wyndorf énekes/gitáros. „Amikor megírtam a Dopes anyagát, egy igazán különleges hard rock utazást képzeltem el hangok és stílusok sűrűjében, felidézve az 1968 és 1974 közötti nagy pszichedelikus korszakot. Tudatosan, nagyon aprólékosan úgy szerkesztettem meg az albumot, hogy igazi hullámvasút-utazásra vigyük a hallgatót a szavakkal és a zenével. Olyan stílusban szerettem volna elénekelni a szeretet, gyűlölet, vágy, élvezet és keserűség dalait, amivel remélhetőleg begyújtottam mindenki fantáziáját, és mitikus magasságokba emeltem vele a mindennapi érzéseket. Hálistennek a rajongók és a kritikusok szerint is sikerrel jártam, és szeretném most ezt az élményt a színpadon is megvalósítani az elejétől végéig eljátszott Dopes To Infinityvel." A rajongók a bulikon ennek megfelelően természetesen speciális vizuális showt is kapnak majd, direkt a Dopes To Infinity anyagához igazítva a fényeket, látványelemeket.

A lemez 1995. március 21-én jelent meg, és még a zajos kritikai siker ellenére sem hozott gyors ismertséget a bandának, ám a Negasonic Teenage Warhead dal látványos klipje lassan bekerült az MTV rotációjába, és az akkori trendek közé semmilyen szinten sem passzoló zenekar hirtelen keresetté vált. Habár az aranylemezes szintet csak a következő, 1998-as Powertrippel vitték át, a rajongótábor többsége egyetért abban, hogy a Monster Magnet csúcslemeze a Dopes To Infinity volt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.