Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Csatornázási munkálatok miatt elmarad a MetalWar Fest

A tervekkel ellentétben végül mégsem lesz szeptember 7-9. között ingyenes magyar metal fesztivál a Népligetben: az idei SzeptEmber Feszt területére meghirdetett Open Air MetalWar Fest 2012 Hungary végül a környéket érintő csatornázási munkálatoknak esett áldozatul a főrendezvénnyel egyetemben. Jövőre azonban megvalósulhat a fesztivál.

„Sokan mondogatják nap, mint nap, hogy ebben az országban bármi megtörténhet... És tényleg!", áll a szervezők közleményében. „A SzeptEmber Feszt lelkes szervezőcsapata a napokban egy úgynevezett bejárásra ment a Népligetbe, ahol siralmas kép fogadta őket. A teljes liget munkaterület lett, jelenleg csatorna fejújítási munkálatok folynak ott. Bármennyire is van élő szerződése a fesztiválnak a szeptember eleji időpont vonatkozásában a terület bérlésére, az ott folyó munkálatok biztosan nem lesznek kész addigra, így az idei SzeptEmber Feszt elmarad. A SzeptEmber Feszt területére meghirdetett Open Air MetalWar Fest 2012 Hungary szervezői napok óta azon dolgoznak, hogy a rock és a metal zenét szerető közönség ennek ellenére ne maradjon saját fesztivál nélkül, ám az alapkoncepcióként kitalált háromnapos, minden igényt kielégítő, színvonalas koncertsorozatnak ilyen rövid idő alatt nem talált már helyet. Egy tőlünk teljesen független, számunkra is döbbenetes vis maior helyzetbe kerültünk. Hétfő este óta tudjuk, hogy a fesztivált abban a formában, ahogy elképzeltük és szerveztük, nem tudjuk megtartani. Az elmúlt három napban éjt nappallá téve szerveztünk és tárgyaltunk, de sajnos nem találtunk megfelelő megoldást a rendezvény áthelyezésére."

A szervezők sajnálják, hogy a műfaj újabb kezdeményezése dőlt dugába, de nem adják fel. „Már most szervezzük, hogy jövőre biztosan összegyűlhessen a metal és rockzene apraja-nagyja az első Open Air MetalWar Fest 2013 Hungary rendezvényen, 2013. szeptember 6-7-8-án. És végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki odaadóan és első szóra a kezdeményezés mellé állt. Köszönjük a zenekaroknak, a támogatóknak, a sajtó képviselőinek és a SzeptEmber Fesztnek. Jövőre találkozunk!"

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 TelekiPál 2012-08-17 13:52
Mostanáig erről még csak nem is hallottam...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.