Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Csak kevés lágyabb témát írunk, ám sok riffünk torzítás nélkül is működőképes”

Június 14-én új albummal jelentkezik a Fu Manchu. A lemez hat év óta az első a kaliforniai stoner rockerektől, és a The Return Of Tomorrow címet viseli.

0328fumanchu

Utoljára 2018-ban, Clone Of The Universe címmel jelentetett meg teljes nagylemezt a Fu Manchu. A zenekar tizennegyedik albuma június derekán érkezik a saját At The Dojo kiadónál, és elődjéhez hasonlóan Jim Monroe producerrel (Adolescents, Ignite) rögzítették. „Ha zenét hallgatok, vagy csak súlyosat szoktam, semmiféle belekevert lágyság nélkül, vagy csak lágyabb dolgokat, súlyos momentumok nélkül – mondja az albumról Scott Hill énekes/gitáros. – Sok zenekart ismerek, akik előszeretettel vegyítik a két oldalt, korábban nálunk is előfordult hasonló, de én a magam részéről vagy ezt, vagy azt hallgatom. Így aztán arra jutottunk, hogy készíthetnénk egy dupla albumot hét súlyos, torzított témával az egyik felén és hat lágyabb tétellel. Hátha így kiderül, hogy kizárólag én szeretem egymástól elkülönítve hallgatni a két oldalt... Egyenként mindkét album 25-30 perces, tehát egyben kiadják a teljes lemezhossznyi időt, de külön-külön egyik sem túl hosszú. Eleve csak kevés lágyabb témát írunk a Fu Manchuban, ám sok riffünk torzítás nélkül is működőképes."

fumanchu_cA csak vinylkiadásban dupla album dallistája az alábbi:

01. Dehumanize
02. Loch Ness Wrecking Machine
03. Hands Of The Zodiac
04. Haze The Hides
05. Roads Of The Lowly
06. (Time Is) Pulling You Under
07. Destroyin' Light
08. Lifetime Waiting
09. Solar Baptized
10. What I Need
11. The Return Of Tomorrow
12. Liquify
13. High Tide

A Hands Of The Zodiac című dal máris meghallgatható. A csapat a fesztiválszezonban is átrándul Európába, ősszel pedig önálló klubturné vár rájuk a kontinensen. Hozzánk sajnos nem jönnek, ám október 15-én, a bécsi Arenában el lehet csípni őket.

 

Hozzászólások 

 
#1 shmonsta 2024-03-28 14:32
Fu :) ezt nagyon várom. Ha lesz rajta pár olyan téma, mint a The Last Question második fele, akkor nagyon boldog leszek. Mondjuk amúgy is, minden albumukat imádom.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.