Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Csak a Trans-Siberian Orchestra és a Mötley Crüe tarolt igazán nagyot tavaly

0419mtleyMindössze két rockturné került be a tavalyi év leglátogatottabbjai közé Észak-Amerikában: a Trans-Siberian Orchestra stabilan tartja pozícióit odaát, és a Mötley Crüe-nek is bejött a búcsúturné. Ha a világviszonylatban termelt bevételeket nézzük, a súlyosabb színtér egyetlen képviselője sem fért be a legjövedelmezőbb tizenötbe.

A Statista nevű portál által közzétett listák szerint a One Direction tarolta a leghatalmasabbat a tavalyi koncertpiacon mind a jegybevételek, mind a látogatottság tekintetében: a fiúcsapat az észak-amerikai nézőszámok (1,51 millió fő) és a világviszonylatban kaszált pénzek (282,2 millió dollár) alapján is biztos első a listán. A közönség létszámát tekintve az amerikai lista első tizenöt helyezettje közé két hard rock/metal-előadó fért be: a Trans Siberian-Orchestra a hatodik (847 ezer néző), a Mötley Crüe pedig búcsúturnéjával a kilencedik (790 ezer néző).

Ha a bevételeket nézzük, a világszerte keresett pénzek tekintetében egyetlen tavalyi rock/metal-turné sem fért be a tizenötök elitklubjába.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.