Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Csak a saját nevemben beszélek, de én baromira szeretnék koncertezni”

0923dregenMár tudjuk pár hete, hogy júniusban, a Sweden Rockon ismét színpadra lép a The Hellacopters ősfelállása, azt azonban még nem, hogy tényleg csak ez lesz-e az egyetlen megmozdulásuk. A gitáros Dregen szerint nem feltétlenül…

1996. június 1-jén, azaz jövőre húsz éve jelent meg a The Hellacopters első nagylemeze, a Supershitty To The Max!, és ennek alkalmából ismét aktivizálja magát a hét éve feloszlott svéd rock'n'roller alakulat. A debütáló lemez szintén újra megjelenik, és igazi kuriózum, hogy a Sweden Rock fesztiválon esedékes egyetlen fellépés az eredeti felállásban jön majd össze, vagyis Nicke Andersson énekes/gitáros, Dregen gitáros, Kenny Håkansson basszer és Matz Robert Eriksson dobos lép majd színpadra.

„Nehéz erről beszélni, hiszen a hírek még frissek, sőt, mi magunk sem olyan régen döntöttünk a dologról”, mondta Dregen, amikor a One On One With Mitch Lafon podcastben arról kérdezték, lesznek-e a Sweden Rock-buli mellett is Hellacopters-fellépések. „Nickével egy ideje már beszélgettünk róla, hogy össze kellene rakni az eredeti bandát, mert egyszerűen vétek nem megcsinálni, és ma is úgy gondolom: az eredeti Hellacopters most is képes ugyanúgy megszólalni. Persze van egy rakás zenekar – nem akarok neveket mondani, de egyet azért mondok, egy régi kedvencet, a KISS-t –, akiket ha megnézel, élvezed a bulijukat, de természetesen soha nem azt mondod ilyenkor, hogy istenem, bárcsak öregebb lennék, olyannak akarom látni őket, mint amilyenek ’78-ban voltak, vagy ilyesmi… És egy csomó reunionnél meg azt mondod: tök jó volt, de azért nem annyira, mint régen. Na, mi azt próbáljuk majd megmutatni a Hellacoptersszel, hogy velünk pont nem így lesz.”

Dregen nem tagadja: ő a maga részéről nagyon szívesen játszana több bulit is. „Csak a saját nevemben beszélek, de én baromira szeretnék koncertezni. Mert 2016-ban lesz húsz éve, hogy kijött a Supershitty To The Max!, de jövőre csak egy bulink lesz. Viszont 2017-ben meg a Payin’ The Dues lesz húszéves…”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.