Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cradle Of Filth: díszes, feszes, punkosan agresszív neoklasszikus szajha

Dani Filth ismét megerősítette, hogy az október 30-án megjelenő friss Cradle Of Filth anyag, a The Manticore And Other Horrors iránymódosítást jelent majd a brit black metalosok karrierjében. A lényeg azonban állítólag nem változik.

„Őszintén mondom, hogy a The Manticore And Other Horrors kibaszott jól szól”, írja új blogposztjában Dani. „Tényleg észlelhető iránymódosítást hoz ez a lemez, de ennek eredményeként csak jobbak lettünk. Díszes, feszes, punkos és agresszív, de azért nagyrészt a régi neoklasszikus szajháról van szó, amelyik nyers, véres dühöt köp ki a maga felséges gyomrából. Legalábbis ezt mondanám én, akinek alapvető szerepe volt a kölyök világra segítésében!” „Egy némiképp más irányvonal ez a Cradle Of Filth számára", mondja az albumról Dani Filth énekes. „Nagyon friss lesz mindazok számára, akik értékelik a többi munkánkat. Rövidebb ez a lemez az előzőeknél, de igyekeztünk fokozottan koncentrálni a dallamokra és az eltérő technikákra, amik eddig jobbára hiányoztak a zenénkből. Kicsit punkosabb, kicsit strukturáltabb, kicsit együtténeklősebb, de ezzel együtt is szélsőséges és Cradle Of Filth-es. Szerintem az emberek meglepődnek majd, ha meghallják, hogy ez jelenti a bandát 2012-ben."

Dani persze emellett mindenkit igyekszik megnyugtatni, hogy a normál változatban tizenegy dalos album vérbeli Cradle cucc lesz. Azt ugyanakkor szándékosan igyekeztek elkerülni, hogy konceptlemezt készítsenek: a dalok között ugyan van némi laza kapcsolat, de az anyag ezt leszámítva nótacentrikusnak ígérkezik. A szerzemények között olyanok találhatók, mint az Illicitus, a Pallid Reflection, a For Your Vulgar Delectation, a Frost On Her Pillow vagy a monumentális The Abhorrent And Siding With The Titans.

A Scott Atkins keverte The Manticore & Other Horrors megjelenése után a zenekar turnéra indul Európában a God Seed, a Rotting Christ és a Dark End társaságában. A banda mostani felállásában Dani mellett Paul Allender és James McIlroy gitározik, Dave Pybus a basszer és Martin Skaroupka dobol.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.