Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Corey: „Öt éven belül a felszínre tör majd az új generáció”

Corey Taylor szerint pocsék állapotban van a zenei élet, de a Slipknot és a Stone Sour frontembere reménykedik benne, hogy hamarosan felvillan a fény az alagút végén. Corey szerint nonszensz, hogy jelenleg az agyatlan popzenéket és az indie zenekarokat leszámítva gyakorlatilag semmi sem áll a reflektorfényben – de nem újdonság.

„Elég lehangoló a mai zenei színtér állapota", magyarázta Corey a Bloody Disgustingnak. „Majdnem olyan a helyzet, mintha a '60-as és a '80-as évek egy különös kereszteződése lenne... A '60-as években állati fontosak voltak a single-k, a '80-as években pedig ott volt az a rengeteg bizarr, szar, erőltetett popzene. Most tehát vannak az emberek, akik nem igazán rendelkeznek a megfelelő tehetséggel, de a technológia elrejti ezt. Ezek az arcok szar single-ket hoznak ki, és mivel ezeken kívül nem nagyon van más a piacon, az emberek fel is zabálják őket, mint a hamburgert. Vagyis teljesen a kereskedelmi szempontokra állt be a rendszer. Ami egyébként egyáltalán nem zavarna, ha ezeknek az arcoknak legalább egy minimális tehetségük lenne... A Grammyre jelöltek esetében négyből három szimpla Auto-Tune előadó. Nem is szabadna őket énekesként jelölni, mert igazából hangszeres dologról van szó: mindent a komputer csinált helyettük... Ha jobban hasonlít a hangod egy szintetizátoréra, mint egy emberi lényére, nem szabadna kisétálnod a kezedben egy ilyen rangú elismeréssel. És mivel én természetesen a kisebbséghez tartozom, csak még jobban dühít ez az egész."

Corey persze szerint nincs új a nap alatt. „Úgy gondolom, minden generációnak nagyjából a fele baromi lusta, de emiatt a többieknek csak még keményebben kell dolgozniuk. A jelenleg felnövő nemzedék szerintem nagyon élvezi ezt a mai popzenét – ugyanúgy, mint azok, akik annak idején tényleg szerették Rick Astleyt. Az ilyesmi jön és megy, ahogy a zene halad előre. Viszont mivel a technológiai fejlődés állatira tönkreteszi a zenét, létrejön egy olyan generáció is, ami totálisan elfordul majd ettől az egésztől. Ez az éhes nemzedék totálisan el fogja utasítani a mai zenéket. Azt hiszem, a közeljövőben jóval több igazi, amolyan házilag termesztett rock'n'roll lesz majd jelen a színtéren. Reménykedem, mert az Auto-Tune pop és az összes reklámot uraló kibaszott hipszter indie csapatok mellett igazából totális lepusztulás uralja ma a zenét. De igazából ez sem új. A '80-as években nőttem fel, és nem tudtam mit kezdeni a sok pop szarsággal, aztán megtaláltam a saját zenémet a thrash és hardcore punk színtéren. Ezzel megvolt a hátterem, amivel azt a zenét akartam előállítani, amit most játszom. Összességében azt gondolom, az előbb említett generáció másik, szorgalmasabb fele a következő öt éven belül a felszínre tör majd..."

A Stone Sour új nagylemeze, a House Of Gold & Bones Part 1 a héten került a boltokba.

 

Hozzászólások 

 
+2 #8 Vanishpower 2012-10-25 18:12
Idézet - Chazzy:
Engem meg az idegesít, hogy ha valamit szapulni kell egyből a Metallica van elővéve


Nem szapulni akartam őket, kifejezetten szeretem a Metallica-t! Csak olyan példát akartam felhozni amit sokan ismernek. Mégegyszer bocsánat ha valakit megbántottam!
Idézet
 
 
#7 Chazzy 2012-10-25 15:44
Engem meg az idegesít, hogy ha valamit szapulni kell egyből a Metallica van elővéve
Idézet
 
 
+7 #6 Vanishpower 2012-10-25 12:06
Szerintem lenne olyan zenekar ami ha kapna elég reklámot akkor meg tudna tölteni csarnokokat. Mindenki rohadt intellektuálisn ak akar tűnni manapság az ő "kifinomult" "ízlésével". Én meg azt mondom, hogy leszarom. Ami tetszik azt meghallgatom. Akármi is az és ha van pénzem elmenni egy banda koncertjére aminek kicsit is tetszik a zenéje akkor elmegyek. Hozzátenném azt is, hogy manapság már mindenki zeneszakértő. A legkisebb hibáiért a pokolba küldik a bandákat. A Metallica se kezdte éppen fényesen. Lars nem tudott dobolni (hozzátenném, hogy ma se tud), James meg énekelni, de az emberek látták bennük a lehetőséget és tessék. Most majd jönnek a true metallica fanok akiknek a Fekete Album a kedvencük és elküldenek melegebb éghajlatra, de szerintem ez részben a mi hibánk is. Ha meghallunk egy zenekart akkor kapásból:
'ez olyan mint a ...'
'jó ez csak nagyon sablonos..'
'hát ebben semmi kreatív nincs'
ezek után ne csodálkozzon senki. Corey meg egyre jobban idegesít. Úgy beszél magáról mintha ő lenne a világ közepe. Szeretem a Slipknotot, jó a zenéjük, de ennyi. Inkább örüljön, hogy van két zenekara. Csinálja a dolgait, de ne prédikáljon itt össze-vissza, hogy mennyire szar. A '80-as években meg a Metallica prédikált arról, hogy milyen tré a glam metal, most meg visszasírjuk. Bocsánat a hosszú post-ért.
Idézet
 
 
+5 #5 Wildhearted 2012-10-24 19:32
a 80as éveket nem értem miért kritizálja... a pop zene lehet sz*r volt akkor is .. de a Rock zene akkor termelte ki az örökzöldeket.. amiket azóta sem múlt felűl sem ő , sem más ... Közel sem..
Idézet
 
 
+4 #4 Zoli 2012-10-24 18:17
Így is a régi bandák csinálják a legnagyobb metal turnékat, pl: kreator, vagy éppen voivod, Ha már voivod: egy mai metal bandára hol fognak elmenni 20-30 év elteltével a rajongók, mint ahogy most elmentek a dürerbe? (Akár slipknot-ra is) Ahhoz maradandó zenét is kellene csinálni. Még metal fronton is...
Idézet
 
 
+3 #3 BSND 2012-10-24 17:15
Persze Corey akart lenni az a Joey.
Idézet
 
 
+4 #2 BSND 2012-10-24 17:15
Egyébként az se véletlen, hogy (akár hazai viszonylatban is) leginkább '80-as évekbeli (vagy még régebbi) számokat tudnak elővenni a fos tehetségkutatók on, mivel az utóbbi két évtizedben már nem a produkció számít, azt leszarja a kiadó, hanem inkább olyan "énekesekre" van szükség, akiknek a hülyeségeivel meg lehet tölteni a pletykalapokat. Nem is nagyon termelődött ki semmi maradandó emiatt. (Jó, azért igen, de közel sem annyi, mint régebben kevesebb banda mellett). Nem véletlen, hogy most Adele-re annyira rákapott a nép, azért csak hiányzik a mainstream arcoknak is valami normális hang.
Mondjuk én borúlátóbb vagyok Joey-nál, szerintem ez már csak rosszabb lesz.
Metal fronton egyébkén nem olyan rossz a helyzet, van egy csomó fasza underground banda, bőven van mit hallgatni, az mondjuk már más kérdés, hogy ha visszavonulnak a régi nagyok (Maiden, Priest, Motörhead, stb.) akkor nem nagyon lesz már olyan banda, ami meg tud tölteni egy sportcsarnokot.
Idézet
 
 
+5 #1 Equinox 2012-10-24 17:00
Van neki igaza szerintem. Nagyon várom már az új aranykort :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.