Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Coloured In Vivid: még egy szám Bodor Máté All But One-jától

0203allbutoneSquare One címmel, április 28-án jelenik meg a Lifeforce gondozásában az All But One első lemeze. A zenekar alapítója és gitárosa a Leander Killsből, a Wisdomból és az Alestormból ismert Bodor Máté, és most meghallgatható tőlük egy újabb dal.

A Trivium, a Heaven Shall Burn, a Caliban vagy az Omnium Gatherum ős-istállójaként ismert, német Lifeforce-hoz igazolt az All But One, akiknek április végén jön ki az első nagylemezük. A zenekart 2014-ben Bodor Máté (Alestorm, Leander Kills, ex-Wisdom) álmodta meg, majd kamaszkori legjobb barátjának, Lerch Péternek mutatta meg az első demókat, akinek annyira megtetszettek a dalok, hogy Máté elhatározta: lemezzé formálja megannyi ötletét. A lemez írása közben fogant meg a gondolat, hogy nemzetközi színvonalú zenekar létrehozása a cél, ebből kifolyólag esett a választás külföldi zenészekre.

Elsőként Alapi Károly került a zenekarba, aki Belgiumban nőtt fel francia anyanyelvűként, ezért a közös nyelv vele – mint a többiekkel is később – az angol lett. Ezek után Christian Bass (Heaven Shall Burn) került képbe, aki nemzetközi szinten elismert dobos, megannyi turnén, fesztiválon zenélt, így azon túl, hogy egy németországi stúdióban feldobolta a lemezt, rengeteg jó tanáccsal segíti a zenekart. Máté közben felvette a kapcsolatot régi barátjával, Joeseph Carter-Hawkinssel, akivel még a londoni ICPM (The Institute of Contemporary Music Performance) zenei főiskola gitárszakán ismerkedett meg, és megkérdezte, hogy vállalná-e az allbutone_cénekesi pozíciót. Mivel ő is egyből beleszeretett a dalokba, miután megírta az énektémákat, felénekelte régi barátjánál, a SiKthből jól ismert Justin Hillnél, aki később a lemez masztereit is készítette.

Az első nagylemez áprilisban érkezik, rajta az alábbi dalokkal:

01. Square One
02. Persistence
03. For The Waiting Good
04. Coloured in Vivid
05. Hope Fuel
06. Little White Lies
07. The Reaper, The Sower
08. Fire Sale
09. Serenity

Máté eközben januárban, Floridában az Alestorm ötödik albumán is dolgozott, amely májusban jelenik meg. A gitárossal pár hete készített interjúnkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.