Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Chuck Mosley Forever: különleges Faith No More-feldolgozás az Angertea műhelyéből

Az Angertea is felkerült arra a nemzetközi tribute-lemezre, amely a néhai Chuck Mosley emléke előtt tiszteleg. A Faith No More-tól feldolgozott Death March máris meghallgatható.

0304angertea

Idén nyáron jelenik meg az Egyesült Államokban a Chuck Mosley Forever: A Tribute Album című jótékonysági válogatás, amelynek bevételeivel a Faith No More néhai frontemberének családját támogatják a szervezők. A Murder Boy Music kiadónál megjelenő lemez természetesen Faith No More-feldolgozásokat rejt a világ minden tájáról összeválogatott zenekaroktól, és a hazai Angertea is helyet kapott rajta. „Egy kis vendégszereplés erejéig meghívtuk énekelni a brit Obiat magyar származású énekesét, Lazt. A Death March című dalra esett a választás, de alapból elvünk, hogy ha feldolgozás, akkor az ne legyen egy az egyben eljátszva, hanem vigyük bele a saját személyiségünket-egyéniségünket. Ebben az esetben ez olyan szinten sikerült, hogy a dal második fele konkrétan egy új Angertea-dal lett. Az eredetit tovább szerettük volna gondolni, és úgy alakult, hogy hozzátettünk egy elszállást, meg a végére egy atomrobbanás-szerű részt. Laz kunsági gyerek révén beletett egy részletet egy ősi magyar siratóénekből is, és úgy gondoljuk, hogy érdekes, egyéni kis elegy született ebből a koprodukcióból”, mondja a zenekar.

A felvételek nagy része a zenekar Teaplant nevű stúdiójában folyt Szentesen, de Laz részeit a legendás brit producer John Mitchell készítette Readingben. A keverést Kiss József végezte. Mindez egyébként nem az első FNM-közeli munka Gergőéktől, hiszen 2012-ben, No Computation című dalukban már vendégszerepelt a zenekar basszere, Billy Gould. Az Angertea jelenleg egy négyszámos EP-n dolgozik – ezen rajta lesz a Death March is –, amely előreláthatólag szeptemberben jelenik meg.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.