Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Chuck Billy is be akart kerülni a Sepulturába

1216cbHazugság lenne azt állítani, hogy a Sepultura teljes tábora elfogadta Max Cavalera helyén Derrick Greent, a zenekar azonban a kezdetektől fogva elégedett a frontemberrel. Andreas Kissert egy interjúban most arról kérdezték, mennyire emlékszik az első meghallgatásra – a gitáros pedig elárult pár eddig ismeretlen, pikáns részletet arról, kik is akartak akkoriban bekerülni a zenekarba…

Elég beszédes, hogy a Sepultura táborában sokan még mindig új énekesként emlegetik Derrick Greent, aki tizenöt éve áll a csapat élén, vagyis már több időt töltött el ott, mint Max Cavalera. A zenekar jelenlegi inkarnációja továbbra is megosztja a közönséget, akik azonban annak idején akár egy másik irányba is elindulhattak volna. „Derrick az Államokból repült le Brazíliába, mert ott tartottuk a meghallgatásokat a különböző énekesek számára”, idézte fel a közös kezdeteket Kisser a DeadRhetoricnak. „Megcsinálta a demót a Choke dallal, aztán személyesen is lejött hozzánk. Rengeteg különböző énekessel készült verzióm van a Choke-ból: felénekelte a dalt Marc Grewe a Morgothból, Phil Demmel a Machine Headből és a Vio-lence-ből, Jason Jones a Drowning Poolból, Jorge Rosado a Merauderből… Még Chuck Billy is készített egy próbaverziót a Testamentből. Nagyon érdekesen énekelte a Choke-ot. Jó lenne egy nap kihozni ezeket a változatokat, szerintem egyszer meg is lépem… De egyértelműen Derrick jelentette a megfejtést a jövőre nézve, mert nem Maxhez hasonló embert kerestünk, és nem is egy klónnal próbáltuk őt helyettesíteni. Derricket épp az eltérő fazon és az eltérő attitűd miatt kedveltük meg: éreztük, hogy fel tud nőni a feladathoz, és természetesen meg tud majd oldani mindent, aztán így is lett. Óriási énekes, nagyon változatos, az agresszív és a melodikus dolgok egyaránt mennek neki, és csak egészen ritkán megy el a hangja. Profi módon gondoskodik a torka karban tartásáról a turnékon is. Emellett pedig roppant intelligens srác, akivel rengeteget lehet dumálni filmekről, dokumentumfilmekről, könyvekről, és a szövegeket is együtt írjuk. Ebben az értelemben nézve is nagyszerű partner.”

Ha valaki most értetlenül nézne a felsorolt nevek kapcsán: mindez 1997-1998 környékén történt, amikor Chuck Billy és a Testament éppen egy elég rossz korszakot élt meg, korábban még fel is oszlottak egy időre, az aktuális Demonic album pedig erősen megosztotta a közönséget death metalosabb megközelítésével. A Sepultura ezzel szemben a világ egyik vezető metal csapataként robbant szét, így aligha volt kérdéses, hogy melyik zenekar kínálhat jobb lehetőségeket egy énekes számára. A szólógitárosként ismert, akkoriban komoly zenekar nélkül tengődő Demmel pedig bizonyára ténylegesen Max posztjára jelentkezhetett, vagyis nem szimplán énekesként, hanem énekes/gitárosként szeretett volna bekerülni a brazilokhoz.

A Sepultura új lemeze, a The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart pár héttel ezelőtt jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
+6 #3 Sárvári Gábor 2013-12-16 22:06
Idézet - kéjsóvár bohóc:
Érdekes lett volna Chuck Billy-vel meghallgatni egy roots-ot, inner self-et vagy egy arise-t!


Hát szerintem fel nem lett volna adva neki a lecke, de változatosabban hozta volna! Így van, érdekes lett volna!
Idézet
 
 
+5 #2 kéjsóvár bohóc 2013-12-16 20:46
Érdekes lett volna Chuck Billy-vel meghallgatni egy roots-ot, inner self-et vagy egy arise-t!
Idézet
 
 
+9 #1 Sárvári Gábor 2013-12-16 12:35
Ez érdekes hír! Jó volt olvasni!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.