Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cannibal Corpse: még Alex Webster szerint is különösen gonosz album érkezik

0701ccA Skeletal Domain címmel jelenik meg szeptember elején a buffalói Cannibal Corpse új nagylemeze a Metal Blade-nél. A világ egyik legismertebb és legjobb death metal bandája novemberben Budapesten is fellép.

A Cannibal Corpse új albuma kapcsán mindenképpen komoly változást jelentett, hogy Alex Websterék az előző három lemezt jegyző Erik Rutan helyett ezúttal Mark Lewisszal (Arsis, The Black Dahlia Murder, Deicide, Six Feet Under, Devildriver) dolgoztak a stúdióban. „Nagyon szeretjük Mark munkáit", mondja a producerválasztásról Webster. „Három nagyon jó lemezt készítettünk Erik Rutan barátommal, aki a legjobbak egyike, most azonban úgy éreztük: három fantasztikus album után itt az ideje kipróbálni valaki mást is. Nem azért, mert elégedetlenek vagyunk a munkájával – mint mondtam, elképesztően jól dolgozott –, hanem mert kicsit meg akartuk keverni a dolgokat. 2005 óta Erickel dolgoztunk. Úgy gondoltuk: nyolc év után adjunk Marknak egy esélyt, és nézzük meg, vele hogy mennek a dolgok."

Ami a zenei irányvonalat illeti, a Cannibal Corpse még magához képest is igen gonosznak ígéri az anyagot. „Szerintem igen sötét hangzású lesz a lemez", mondta Alex. „Jó, ez death metal, szóval nyilván lidérces és sötét, de ez egy kicsit lidércesebb és sötétebb a normálisnál. Egyszerűen ebbe az irányba indultunk el a dalszerzésnél. Pat O'Brien pedig rengeteg témát hozott most, konkrétan ez lesz az első lemezünk, ahol mindannyiunknál több ötlettel állt elő. Nagyon motivált volt, és elképesztően jó dolgokat hozott, amik minket is teljesen feltüzeltek. És ezek közül néhány tényleg nagyon gonosz hangzású, szóval szerintem a rajongóink elégedettek lesznek. Itt aztán semmi olyan nincs, ami akár csak egymillió mérföldnél is közelebb merészkedne önmagunk eladásához, ha érted, mire gondolok... Ez itt színtiszta, teljes erőből nyomott, gonosz death metal. Szerintem mindenki élvezi majd."

0701cccA dallista az alábbi lesz:

01. High Velocity Impact Spatter
02. Sadistic Embodiment
03. Kill Or Become
04. A Skeletal Domain
05. Headlong Into Carnage
06. The Murderer's Pact
07. Funeral Cremation
08. Icepick Lobotomy
09. Vector Of Cruelty
10. Bloodstained Cement
11. Asphyxiate To Resuscitate
12. Hollowed Bodies

A Cannibal Corpse idei hazai bulijának szervezője ismét a Concerto, előzenekarként a Revocationt és az Aeont köszönthetjük majd. További információk itt.

A banda legutóbbi lemeze 2012-ben jött ki Torture címmel, nemrég húszéves The Bleeding mesterművükről pedig itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.