Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Candlemass: valóban az utolsó lemez, de még nincs vége a dalnak

Habár a Candlemass főnök Leif Edling továbbra is azt állítja, hogy a svéd doomsterek az utolsó sorlemezt jelentetik meg áprilisban, most mégis úgy tűnik: mindez nem jelenti a banda feloszlását. Edling a Terrorizer magazinnak beszélt a Candlemass jövőjéről.

„Nem oszlunk fel”, magyarázta a basszusgitáros az interjúban. „Ez lesz az utolsó albumunk, de még egy jó ideig nem tervezünk eltűnni a színtérről. Idén végig turnézni fogunk, jövőre remélhetőleg szintén, aztán következik a harmincéves évfordulónk, szóval nem kevés doom lesz még itt! Egyszerűen csak arról van szó, hogy azelőtt akarjuk befejezni, mielőtt túlságosan megöregednénk, és elkezdenénk félig béna albumokat kihozni. Ehelyett inkább lassan ellovagolunk a naplementébe, méghozzá sértetlen méltósággal. Nem vagyunk már fiatalok. Konkrétan az új lemezre írt dalok némelyike a búcsúról szól. Részben kicsit zsoltárszerű a hangulat nagy epikus lüktetéssel… Állati jó érzésem van ezzel a lemezzel kapcsolatban. Annyira metal, annyira súlyos, annyira doomos… Kibaszott kolosszális! Szerintem legalább olyan jó lesz, mint a Death Magic Doom, pedig ezt korábban lehetetlennek tartottam!”

Vagyis akinek bejött az említett 2009-es Death Magic Doom, valamint elődje, a szintén Robert Lowe énekessel (lásd még Solitude Aeturnus) 2007-es King Of The Grey Islands, az aligha tévedhet majd nagyot a Napalm Recordsnál megjelenő új Candlemass lemezzel. Az anyagra olyan nóták kerülnek fel, mint a Prophet, a Sadness Run Deep és a Water Witch. A Candlemass tavaly ünnepelte a klasszikus 1986-os Epicus Doomicus Metallicus debüt megjelenésének huszonötödik évfordulóját. A Peaceville májusban speciális dupla formátumban hozta ki az örökbecsű doom alapművet.

 

Hozzászólások 

 
#2 Equinox 2012-02-27 23:49
Jaja, olyasmi
Idézet
 
 
#1 Zsolt 2012-02-27 18:19
Pihizzenek pár évet, remélem később majd megjön a kedvük.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.