Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bleeding Out: meghallgatható a Xentrix visszatérő lemezének egyik dala

Bury The Pain címmel jelenik meg nyáron a brit Xentrix új nagylemeze, amelyről most bemutatták a Bleeding Out című szerzeményt. A zenekar utoljára 1996-ban adott ki friss nagylemezt.

0328xentrix

Ugyan 2013 óta ismét együtt vannak, jó hosszú időbe és újabb tagcserékbe került, mire eljutott egy új lemezig a brit Xentrix. A thrasherek a Listenable Recordshoz szerződtek, és itt jön ki nyáron a Bury The Pain című visszatérő albumuk, amelyet Andy Sneap és Russ Russell segítségével készítettek. A borítót ugyanakkor – a látszattal ellentétben – nem a legendás Ed Repka, hanem Dan Goldsworthy készítette.

xentrix_cA dallista az alábbi lesz:

01. Bury The Pain
02. There Will Be Consequences
03. Bleeding Out
04. The Truth Lies Buried
05. Let The World Burn
06. The Red Mist Descends
07. World Of Mouth
08. Deathless And Divine
09. The One You Fear
10. Evil By Design

A prestoni Xentrix 1985-ben alakult, bemutatkozó albumuk, a Shattered Existence 1989-ben jelent meg, ám a leginkább máig egy ezután nem sokkal kihozott feldolgozásról, Ray Parker Jr. Ghostbusters popslágerének metal változatáról ismertek. A zenekar ezzel a számmal kisebb sikereket könyvelhetett el 1990-ben, ám egyben be is skatulyázta őket, és ehhez még az sem volt elég, hogy az ugyanezen évben kihozott For Those Advantage? albumot nagyon jól fogadta a kritika, a csapat pedig a Testamenttel is turnézhatott. A Xentrix ezután még két albumot adott ki a klasszikus felállásban, az 1991-es Dilute To Taste-et, illetve az 1992-es, zeneileg jóval kísérletezősebb Kint, majd Chris Astley énekes/gitáros elhagyta soraikat. A némileg átalakult felállásban felvett, 1996-os Scourge már senkit sem érdekelt, így megjelenése után nem sokkal fel is oszlottak. Az eredeti Xentrix 2006-ban adott pár koncertet Angliában, ám láthatóan minden különösebb cél nélkül, csak a buli kedvéért zenéltek, és nem sokkal később szét is széledtek.

A banda 2013-ban ismét mozgolódni kezdett, méghozzá eredeti felállásban, vagyis Astley mellett Kristian Havard gitáros, Paul MacKenzie basszer és Dennis Gasser dobos is részt vett az újjáalakulásban. Mára azonban megint teljesen átalakult a tagság: az alaparcokat mindössze Havard és Gasser képviseli, az énekes/gitáros Jay Walsh, a basszer pedig Chris Shires. Az első dal Bleeding Out címmel máris meghallgatható.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.