Shock!

október 14.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Burn On The Flame: klipet forgatott egyik új dalához a Black Earth

Burn On The Flame és Life Infernal címmel két új dalt rögzített egy válogatáshoz a Black Earth, vagyis az Arch Enemy klasszikus felállása. Az egyik számhoz most hivatalos klip is készült.

0122be

Noha az Arch Enemy népszerűbb ma, mint valaha, a fronton Alissa White-Gluzzal és a másodgitáron Jeff Loomisszal, alighanem a csapat minden híve tudja: 2016-ban ismét összeállt a zenekar akár klasszikusnak is tekinthető felállása is, amely az 1999-es Burning Bridges mesterművet készítette. Mike Amott, Christopher Amott, Liiva, Daniel Erlandsson és Sharlee D’Angelo az igen beszédes Black Earth néven borultak össze ismét, és kisebb-nagyobb rendszerességgel kizárólag a zenekar első három nagylemezének dalait játsszák élőben. Mindez ugyanakkor exkluzív jelleggel Japánra korlátozódik, ahol már a Liiva-korszakban is hatalmas névnek számított az Arch Enemy. Most úgy tűnik, a dolog azért nem áll meg itt: a Black Earth két új dalt is rögzített, amelyek a Path Of The Immortal című, kizárólag a szigetországban kiadott gyűjteményes albumra kerültek fel bónuszként. A szóban forgó lemezen a korai anyagok dalai szerepelnek remaszterizált formában, és március 20-án jött ki a japánoknál.

„Nagyon nehéz volt mindenkit összehozni ehhez a két dalhoz”, ismerte el Mike Amott a Masa Ito’s Rock TV-nek. „De azért megírtuk őket: egyet közösen raktam össze Chrisszel, egyet pedig egyedül, a címük Burn On The Flame és Life Infernal. Szerintem olyan stílusúak, mint amiben annak idején utaztunk, és nagyon erős lett mindkettő. Még az első három lemezünk stúdiójába, Fredrik Nordström stúdiójába, a Fredmanba is visszamentünk, tehát az eredeti producerünkkel dolgoztunk ismét.”

Egyelőre persze nincs szó további újdonságokról, vagyis aki a mai napig is a Liiva-féle Arch Enemyre áhítozik, annak egyelőre be kell érnie e két friss darabbal. A Burn On The Flame klipje alább máris megtekinthető.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.