Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bullet For My Valentine: direkt tárták szélesebbre a kaput

Nem tagadta Matthew Tuck, a walesi Bullet For My Valentine énekes/gitárosa, hogy tavalyi harmadik lemezükkel tudatosan fordultak dallamosabb irányba. A zenekar nemsokára Ausztráliában játszik, Európában nyár előtt nem várhatók újabb koncertek.

„Nem hinném, hogy zeneileg drámaian különbözne ez a lemez bármitől, amit előtte csináltunk", nyilatkozta Matt a Music-Photocalypse weboldalnak a tavalyi Fever album kapcsán, mely melodikusabbra sikeredett két elődjénél. „A legkomolyabb eltérés, hogy sosem dolgoztunk még megfelelő producerrel. Márpedig Don Gilmore rávett arra, hogy többet agyaljak a szövegeken, és ha úgy velem ellentétben úgy gondolta, nem elég jó a végeredmény, simán visszaküldött még egyszer nekifutni. Együtt leültünk, és addig írtunk közösen, míg meg nem született az adott dalhoz passzoló legerősebb szöveg..."

Matt a Billboard-lista harmadik helyén startolt Fever dallamosabb, kommerszebb zenei anyagáról is beszélt. „Nem akarjuk magunkat limitálni, és nem is kell magunkra zárni az ajtókat. Lehetünk olyan súlyosak, mint a picsa, ha éppen ehhez van kedvünk, de szerintem teljesen rendben van, hogy olyan dolgokat adunk az embereknek egy lemezen, amiket szeretnek hallgatni. Tény, hogy mi egy könnyebben befogadható stílusú metal banda vagyunk azok számára, akik  nincsenek benne ebben az egészben. Kicsit kommerszebben szólunk, és ha meghallgatnak minket, talán arról is olvasnak majd, hogy a Metallica, a Megadeth vagy a Pantera a fő hatásaink. Ott egy olyan banda, mint a Metallica, és egy olyan, mint a Pantera – a kettő kurvára nem ugyanaz a vonal. És ha arra inspiráljuk az embereket, hogy vegyenek meg, mit tudom én, egy kibaszott Killswitch Engage albumot, akik szintén hasonlóan dallamosak, mint mi, de kicsit mégis súlyosabbak, az már helyből tök jó. Aztán tovább ásnak, és eljutnak az olyan bandákhoz, mint mondjuk a Bleeding Through, és ez közben nem jelenti azt, hogy ekkor már nem szerethetik a Bullet For My Valentine-t. Ez ugyanis egy baromság lenne. Ezért tártuk szélesebbre az ajtókat: hogy segítsünk minél több emberrel megismertetni a hard rock és metal zenéket."

A Bullet For My Valentine február 25-től az ausztráliai Soundwave fesztiválturnén játszik többek között a hétfőre virradóra Grammy-díjat nyert Iron Maiden, a Jeff Hanneman betegsége miatt Gary Holttal kiálló Slayer, Slash vagy a Dimmu Borgir társaságában. Európában valószínűleg nyáron bukkannak majd fel legközelebb.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.