Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Búcsúturnéra indul a Judas Priest

Negyven évnyi zenélést követően december 7-én, kedden a Judas Priest bejelentette: 2011-ben kezdődő világ körüli turnéjuk egyben az utolsó is lesz. A banda meglehetősen szűkszavú sajtóközleménye szerint a körút igen kimerítő lesz, és a zenekar a világ összes meghatározó városába ellátogat majd.

Több mint negyven évnyi zenélés után a Judas Priest szögre akasztja a gitárokat, miután lefutják az aktuális turnét, legalábbis ezt állítja a zenekar honlapján közzétett sajtóközlemény, melyben már közlik is az első hivatalos dátumokat. Ezek az alábbiak:

Június 9. Sweden Rock Fesztivál, Svédország
Június 11. Sauna Fesztivál, Finnország
Június 17. Copenhell Fesztivál, Koppenhága, Dánia
Június 19. Hellfest, Nantes, Franciaország
Június 19. Gods of Metal Fesztivál, Milánó, Olaszország
Június 25. Graspop Fesztivál, Belgium
Július 23. High Voltage Fesztivál, London, Nagy-Britannia
Augusztus 5. Wacken Festival, Németország

További részletek egyelőre nem ismeretesek, de a banda menedzsmentje hamarosan újabb dátumokat és információkat ígér. Most még azt sem tudni, hogy búcsúlemezt tervez-e a Judas Priest, vagy csak a turnézást kívánják befejezni. Azt meg persze pláne korai lenne még eldönteni, mennyire kell komolyan venni ezt az egészet...

Minden idők egyik legfontosabb és legjobb heavy metal zenekara 1968-ban alakult, és olyan klasszikus albumokkal formálták alapvetően a műfajt, mint az 1976-os Sad Wings Of Destiny, az 1980-as British Steel, az 1982-es Screaming For Vengeance vagy az 1990-es Painkiller. Az elsősorban Rob Halford énekes, valamint Glenn Tipton és K.K. Downing gitárosok nevével fémjelzett banda eközben több mint 40 millió lemezt adott el világszerte. Halford egy évtized külön munkát követően 2003-ban tért vissza a zenekarba, azóta két albumot jelentettek meg. A csapat sikeresen turnézott az elmúlt években, az Angel Of Retribution és a Nostradamus albumok azonban erősen megosztották a rajongótábort.

A Judas Priest eddig kétszer játszott Magyarországon, először 2002-ben Tim Owensszel, majd 2004-ben már Halforddal, a Summer Rocks fesztiválon. Mivel egyik buli sem hozta az előzetesen várt nézőszámot (utóbbi alkalommal eredetileg a Kisstadion lett volna a helyszín, a gyengébb elővétel miatt kellett átrakni a koncertet a PeCsába), erősen kérdésesnek tűnik, hogy akad-e majd olyan szervező, aki megreszkírozza a banda felléptetését a búcsúturnén. De azért persze reménykedjünk, hátha...

 

Hozzászólások 

 
#2 Valentin Szilvia 2010-12-07 20:34
Idézet - Gimli:
A cikk írója nincs tisztában pár fogalommal, de a hír érdekes. Köszi.


Pontosan mire gondolsz?
Idézet
 
 
-2 #1 Guest 2010-12-07 17:32
A cikk írója nincs tisztában pár fogalommal, de a hír érdekes. Köszi.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.