Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Buckcherry: vallomások a hét főbűnről lemezen és filmen

Confessions címmel jelenik meg valamikor ősszel a kaliforniai Buckcherry új nagylemeze, amelyet a zenekar eltérőnek ígér az előzőektől. Érdekesség, hogy a banda emellett egy filmet is forgat a koncepciózus anyag mellé.

„Kicsit más lesz ez az anyag, mint a korábbiak”, mondta Josh Todd énekes az oklahomai Z94 rádióállomásnak. „Mindenképpen súlyosabb zeneileg, mint bármi, amit eddig csináltunk, de egyszerre melodikusabb is. Nagyon intenzív, de mindenki szeretni fogja – végső soron pedig eszenciális Buckcherry, csak éppen hegyekkel-völgyekkel. Épp erre törekszünk minden egyes lemezünkkel: hogy legyen dinamikájuk. És az embereknek szerintem ez be fog jönni.” Josh szerint aggodalomra nincs semmi ok, nem terveznek váltást. „Ez egy rock’n’roll banda, és ezzel mindannyian tisztában is vagyunk. Mi magunk is ilyen lemezeket hallgatunk, és készíteni is ilyeneket szeretnénk. Eszünkben sincs bonyolulttá tenni a hallgató helyzetét, hiszen én magam is utálom azokat az albumokat, amiken nem értem, mi történik. Könnyen felidézhető dalokban gondolkodunk, de úgy, hogy tartalmuk is legyen, és ez teszi trükkössé ezt az egészet. És ahhoz, hogy mindez összejöjjön, sok nótát kell megírnod.”

A zenekar egy rövidebb filmet is forgat a lemezhez kapcsolva, amiket kisebb filmfesztiválokon szeretnének bemutatni – az album ennek a soundtrackjeként is működhetne. A forgatókönyvet maga Josh írta a dalszerzéssel párhuzamosan, és a sztori a hét főbűn témakörét járja körül önéletrajzi ihletésű eseményeken keresztül. „Határok nélkül kell gondolkodni manapság, hiszen a zeneipar napról napra változik. Ez pedig olyasmi, amihez hasonlót még sosem csináltunk, ezért kihívást jelentett. És éppen ezért a legjobb albumunk készült most el, amit zenekarként eddig letettünk az asztalra”, mondja Todd. A banda tagjai természetesen feltűnnek majd a moziban, de egyikük sem saját magát alakítja. Egy új Buckcherry téma, a Wherever I Go egyébként az Avengers film soundtrackjére is felkerül.

A zenekar legutóbbi nagylemeze, a vegyes fogadtatású, de ennek ellenére aránylag továbbra is sikeresnek tekinthető All Night Long tavalyelőtt jelent meg.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.