Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Brutálisan súlyos, gitárgazdag lemeznek indult Rob Halford kereskedelmi öngyilkossága

0723twoRob Halford 1998-as nagylemeze, a 2wo – azaz Two – projekttel készített Voyeurs a metalszakma egyik legnagyobb fiaskójaként és valódi rituális karrier-öngyilkosságként vonult be a műfaj történetébe. John Lowery gitáros szerint az album eredeti verziója ugyanakkor teljesen másmilyen volt, és javarészt Trent Reznor herélte ki a kifejezetten súlyos, gitárcentrikus anyagot.

„Az emberek ma már szeretik azt a lemezt", mondta egy friss interjúban John 5 az albumról, amelyről így, megjelenése után több mint másfél évtizeddel szinte sosem esik szó, hiszen mind Halford, mind a Judas Priest tábora igyekszik elfelejteni. „Amikor készítettük, egy nagyon-nagyon-nagyon súlyos, gitárgazdag albumnak indult, egy roppant kemény gitárlemeznek. Emlékszem, amikor Tom Morello a Rage Against The Machine-ből meghallotta, egyből azt mondta: ez a kedvenc albumom, ez egyszerűen döbbenetes! Mert tényleg nagyon agresszív meg súlyos volt, Halford pedig totálisan eszét vesztette a dalokban. Aztán leszerződtünk a Nothinghoz, Trent Reznor kiadójához, nekem pedig muszáj volt elmennem valakivel turnézni, hogy pénzt keressek. Közben Halford lement New Orleansba Trenttel, hogy átkeverjék az albumot, ami aztán teljesen meg is változott: egyszerűen kiszedték a gitártémák javarészét. Akkoriban a gitárok nem számítottak túl népszerűnek, így egyszerűen kinyestek egy csomó gitárt a dalokból, ami persze totálisan meg is változtatta a lemezt."

Lowery persze baromira nem örült a változásoknak. „Sokkolt a végső változat, és nagyon csalódottnak éreztem magam, hiszen majdnem az összes gitárt kiszedték. De egyébként maguk a dalok ettől eltekintve is erősek voltak, a mai napig megállják a helyüket. Az emberek pedig szívesen hallgatják a lemezt. Halfordnak egyébként a mai napig megvan az eredeti változat, tele gitárokkal, ami tényleg fantasztikusan jó volt."

Egyszer érdekes lenne meghallgatni, bár esély nem sok mutatkozik rá, hiszen Halford az utóbbi bő tíz évben mindent kiadott már újra a Priesten kívüli munkásságából, amit csak akart...

 

Hozzászólások 

 
+1 #7 cápaidomár 2016-04-26 14:52
Baszki, jobb mint sok NIN szerzemény. Szerintem a Voyeurs egy tök jó és bátor lemez. Ehhez persze kedvelni kell magát a stílust, de a srácok itt még ahhoz képest is odatették magukat - jó, nyilván nem egy Ministry -, és több elismerést érdemelne a rajongók kiszolgálásánál .

Szerintem a hangzás oké, a dalok tök jól vannak megírva, kidolgozott és Halford hangja meglepően passzol ehhez a kissé alteros, popos ipari cucchoz Van benne fantázia bőven. Szerintem hallatszik, hogy élvezték megcsinálni. Kellemes felfedezés, pedig azóta érdekel, hogy tudomást szereztem róla, és az nem éppen tegnap volt.
Idézet
 
 
+2 #6 Ighyylien 2014-07-29 14:18
Mikor találkoztam ezzel a lemezzel, egyedül John 5 miatt hallgattam. A Priest soha nem jött át nekem, így ez az egyetlen anyag amit Rob Halford-tól szeretek az pont ez. A Trent Reznor-os dologról most hallok először. Persze akkoriban tényleg pörgött a nu-metalos dolog, de mai füllel meghallgatva egy korrekt, modern hangzású lemez. (Ha már John 5, és hol vannak a gitárok, akkor az új Rob Zombie-n sincs sokkal több gitár, mint ezen az albumon egyébként... persze attól fasza album)
Idézet
 
 
+3 #5 Bronson999 2014-07-27 20:04
Azért olyan őrülten súlyosnak meg jónak sem nevezném... nem rossz, csak a nagyon-nagyon-nagyon súlyos(így háromszor kiemelve...) nem jellemző a zenére...
Idézet
 
 
+2 #4 TattooedAngel 2014-07-27 13:24
Meghallgattam mindkét verziót, azért akkora különbség nincs köztük! A pre-Reznor mixben tényleg ütősebbek a gitárok.
Egyébként összességében nem annyira szörnyű ez a lemez, csak Halfordtól senki sem ezt várta.
Idézet
 
 
+5 #3 neal and jack and me 2014-07-27 10:37
youtube-ról is le tudja tölteni, aki akarja
Idézet
 
 
+3 #2 queensryche999 2014-07-27 09:32
*Reznortalan :)
Idézet
 
 
+6 #1 queensryche999 2014-07-27 09:30
"Halfordnak egyébként a mai napig megvan az eredeti változat, tele gitárokkal, ami tényleg fantasztikusan jó volt."
Egyszer érdekes lenne meghallgatni, bár esély nem sok mutatkozik rá, hiszen Halford az utóbbi bő tíz évben mindent kiadott már újra a Priesten kívüli munkásságából, amit csak akart..."

Kösz, ezt nem tudtam. Mondjuk a hivatalos Two lemezt sem hallgattam meg anno, mert elriasztott a külcsín. Pedig nagyon korrekt zene.

A nyers, 'Rezortalan' mix egy ideig elérhető volt Rob hivatalos weboldalán a wiki szerint:

"The so-called "pre-Reznor Mixes" of Voyeurs were made available as a free download at Rob Halford's official website in 2002."

És mit ad ördög, egy hónapja valaki feltolta youtube-ra is, hallgassátok, amíg lehet:

http://www.youtube.com/watch?v=6EIxwmsne5g
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.