Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Brutális, vérszomjas tökönrúgást ígér Jon Schaffer

Már megkezdte a munkát következő albumán a floridai Iced Earth, mely az előző kettővel ellentétben nem konceptanyag lesz. „A riffek és az egész zene attitűdje alapján annyit tudok mondani, hogy roppant keménytökű lemez készül: tartalmas, céltudatos és lényegretörő”, ígéri a banda főnöke, Jon Schaffer gitáros.

„Az anyag nagyon súlyos, igazi tökönrúgós zene”, mondja a főnök. „Talán sokan azt gondolják, már nincs meg bennem ez a hozzáállás, de bebizonyítjuk, hogy tévedtek. Annyit mondhatok, hogy igazi bosszúval, vérre éhesen térünk vissza!” Mindennek épp itt az ideje, hiszen a banda két utolsó stúdióalbuma, a Framing Armageddon és a The Crucible Of Man minden értékük ellenére is nélkülözték azt a nyers, direkt megközelítést, amivel a csapat olyan népszerűvé vált a '90-es évek második felében.

A készülő tizedik stúdiólemez mellett tavaly év végén végső stádiumába értek az Iced Earth régóta várt DVD-je, a Festivals Of The Wicked munkálatai is, mely három teljes fesztiválfellépés felvétele mellett még további extrákat is rejt majd: többek között egy másfél órás dokumentumfilmet és tucatnyi soha korábban nem látott képet.

A Festivals Of The Wicked anyagának gerincét alkotó három fesztiválkoncert közül egy még Tim „Ripper" Owensszel a mikrofonnál készült a 2007-es Wackenen, a másik kettőn pedig már az időközben visszatért régi-új énekes, Matthew Barlow áll a fronton: az egyiket a 2008-as Rock Hard feszten, a másik a szintén 2008-as szlovéniai Metalcampen rögzítették. Utóbbi turnén az Iced Earth ugyebár a Szigeten is fellépett.

A három felvételen összesen több mint negyven dalt élvezhetünk majd végig a képernyő előtt, de ez még nem minden: az anyagra a bőséges koncertanyagok mellett egy másfél órás dokumentumfilm is felkerül majd. „Ez az a rész, amit még be kell fejezni", nyilatkozta még decemberben Schaffer. „Több ezer órányi filmet rögzítettünk, ebből kell összevágni 90 percet, de már közel járunk a munka végéhez. A koncertfelvételek egyszerűen döbbenetesek. Akik még nem látták élőben az Iced Earth-öt, le lesznek nyűgözve!"

Ha mindez nem lenne elég, a bónuszban még a fentiek mellé felkerülő fotógaléria elkövetője nem más, mint Ross Halfin, a világ egyik leghíresebb és legjobb rockfotósa.

A Festivals Of The Wicked pontos megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, de Schaffer ígéri, hogy 2011-ben biztosan megjelenik.

 

Hozzászólások 

 
#1 Nagaarum 2011-07-25 20:44
Ja, az nem ártana már az utolsó két lemez melodikussága után... Két csúcspontja létezik szerintem eddig a zenekarnak, mégpedig a Burnt Offerings és a Horror Show. Totál eltér a két lemez, de mind a kettő jól áll Schaffernek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.