Shock!

február 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Brutális sztárparádé a londoni Marshall jubileumon

Hatalmas sikerrel futott le szeptember 22-én, szombaton este Londonban a Marshall cég ötvenéves jubileumára szervezett gálakoncert, amely egyben az idén elhunyt Jim Marshall élete és munkássága előtt is tisztelgett. A bulin illusztris rock- és metalmuzsikusok egész hadserege vett részt.

A Wembley Arenában rendezett Marshall: 50 Years Of Loud Live! koncerten többek között olyan élvonalbeli zenészek léptek színpadra a legváltozatosabb összeállításokban, mint Joe Satriani, Yngwie Malmsteen, Zakk Wylde, Kerry King, Doug Aldrich, Nicko McBrain, Mike Portnoy, Billy Duffy, Phil Campbell, Brian Tichy, Paul Gilbert, Andy Fraser vagy Adam Wakeman, az énekeseket pedig olyan nevek képviselték, mint Glenn Hughes, Corey Taylor vagy Tim „Ripper" Owens. A műsoron kizárólag rockzenei örökzöldek és a zenészekhez kötődő saját szerzemények szerepeltek, így felcsendültek az este folyamán például Deep Purple, Iron Maiden, Whitesnake, Judas Priest, Motörhead, Pantera, Free, Black Sabbath és The Cult témák is.

Az idén április 5-én elhunyt Jim Marshall 1923-ban látta meg a napvilágot Londonban. Gyermekként súlyos csontbetegsége miatt éveket töltött el különböző kórházakban. A második világháborúban is rossz egészségi állapota miatt nem tudott részt venni: ekkoriban kezdett el zenélni, egyszerre énekelt és dobolt. Mivel civilben villamosmérnökként dolgozott, amiatt építette meg első hordozható erősítőjét, hogy a dobok se nyomják el a hangját a fellépéseken. Első zeneboltját a '60-as évek elején nyitotta meg: itt szembesült azzal a ténnyel, hogy az egyre több beatgitáros nem rendelkezik megfelelő erősítőkkel. Dudley Cravennel közösen 1962-ben hozták létre a Marshall Amplification céget, amely aztán a következő évtizedekben a világ legismertebb és legsikeresebb erősítőket gyártó társasága lett.

 

Hozzászólások 

 
#1 Metal 2012-09-23 17:27
jéé :D nekem is olyan hevederem van, mint Satrianinak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.