Shock!

december 16.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Bruce Dickinson is részt vesz a világ legnagyobb légijárművének kifejlesztésében

A BBC szerint Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere is a befektetők egyike a világ legnagyobb légijárművének kifejlesztésében. A csak Airlander néven emlegetett, a Hybrid Air Vehicle cég által gyártandó, leginkább megaméretű léghajóra emlékeztető gép a tervek szerint 2016-tól kerül forgalomba.

A kifejlesztés alatt álló légijármű több szakértő szerint alapvető változásokat hozhat a légiközlekedésbe: a gép nem csak rendkívül hosszú ideig lesz képes a levegőben maradni egyfolytában, de egyben kiemelten energiahatékonyan működik, így csak alacsony mértékben szennyezi a környezetet, minimális zajszennyezést bocsát ki, és nincs szüksége hagyományos értelemben vett kifutópályára sem. A fejlesztők szerint nem csak a turizmusban jelenthet áttörést a mintegy 92 méter hosszúságú jármű kifejlesztése, hanem a segélyszállítmányok célba juttatásában is. A fejlesztők szerint az Airlander egyes mutációi akár 50 tonna hasznos teher szállítására is alkalmasak lesznek.

A projekt mintegy 100 millió dollárt kóstál, amiből csak mindössze 4,2 millió dollárnyi összeget finanszíroz a brit kormány, a fennmaradó részt a cég és további magánbefektetők állják - utóbbiak közé tartozik a Maiden frontembere és a zenekar menedzsere, Rod Smallwood is. Dickinson pilótáskodása és repülés iránti szenvedélye évek óta közismert, az Iron Maiden frontembere a mainstream médiában is több ízben szerepelt hobbija révén, sőt, a csapat turnégépét is gyakran ő maga vezeti.

Az Iron Maiden június 3-án ismét Budapesten koncertezik a Live Nation jóvoltából.

0228airlander

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 bélférgek támadása 2014-03-03 12:10
[quote name=" Ighyylien "]
Ja a legtöbb zenész csak szétissza az agyát, ő meg mindig talál a piálás helyett valami hasznos elfoglaltságot.
Idézet
 
 
+35 #2 Wendiii 2014-02-28 16:02
Idemásolom, ami a Shock! top 20-as listájában szerepelt róla, mert ennél többet nem is lehet elmondani erről az emberről: "egyetemi szinten jóban van a történelemmel, brit olimpiai kerettag vívó volt, repülőgépet vezet, vállalkozásaiva l pedig emberek százainak ad munkát. Lehet egy ilyen arcot nem szeretni?"
Idézet
 
 
+38 #1 Ighyylien 2014-02-28 15:20
Komolyan ez az ember... Bele lehet kötni bármibe is amit ő csinál?! (persze, új szóló album?) Bruce Dickinson egy igazi példakép, nem csak a múlt évezred, de a mostani zeneipari arcok között is bőven kiemelkedik, szerencsére mindig pozitívan.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.