Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bő két évtized után ismét Mike Howe a Metal Church énekese

0501mikehoweAmire oly sokan vártak, végre bekövetkezett: mintegy húsz évnyi szünet után reaktiválta magát Mike Howe, és ismét a Metal Church élére állt. A legendás seattle-i power metalosok máris a következő lemezen dolgoznak a régi-új frontemberrel.

Tavaly lépett ki a Metal Church soraiból Ronny Munroe énekes, így Kurdt Vanderhoof, a Metal Church főnöke sajátos helyzetbe került: éppen egy másik projekt kapcsán folytatott egyeztetéseket a zenekar második korszakának frontemberével, a zenekar első feloszlása után a zeneipartól visszavonult Mike Howe-val, ám Munroe döntése új szituációt teremtett. Kurdt így felkérte Howe-ot, hogy térjen vissza a bandába, ő pedig igent mondott. A zenekar most már hónapok óta egy friss albumon dolgozik, azonban nem akarták bejelenteni a hírt addig, amíg nem biztosak abban, hogy képesek együtt egy óriási új lemezt készíteni. „Nem akartam visszatérni a Metal Churchbe csakis a nosztalgia kedvéért", mondja Howe. „A visszatérésemnek alapos oka kellett, hogy legyen: a legjobb lemez, amit valaha összeraktunk közösen. Ellenkező esetben senkinek sem érte volna meg a dolog, legkevésbé a rajongóknak." Vanderhoof szerint az eddig elkészült zene pontosan olyan, amit a tábor a Howe-féle Metal Churchtől várna. „A dalok egyszerre súlyosak és melodikusak, Mike pedig pontosan úgy énekel, mint húsz évvel ezelőtt", mondja a gitáros.

Mike Howe az első két lemez frontembere, David Wayne távozása után került be a Metal Churchbe, és három albumot készített a bandával: ezek közül az első, az 1989-es Blessing In Disguise a mai napig a legsikeresebb lemezüknek számít, de az 1991-es The Human Factor és az 1994-es Hanging In The Balance is klasszikus remekművek. Az új anyag még idén megjelenik a Rat Pak kiadó gondozásában, a felállás az énekescserét leszámítva változatlan a legutóbbi Generation Nothing albumhoz képest: Howe és Kurdt mellett Jeff Plate dobol, Steve Unger basszusgitározik és Rick VanZandt gitározik.

 

Hozzászólások 

 
+2 #5 Tulus 2015-05-02 10:31
A Metal Church óriási zenekar, főleg az első két lemez...
Megérdemelnék az elismerést.
Idézet
 
 
+2 #4 kaffer 2015-05-01 14:47
David Wayne volt az igazi M.C torok, de Howe és Munroe sem voltak rosszak. Egyszer erre tévedhetnének már egy koncert erejéig.
Idézet
 
 
+2 #3 Chris92 2015-05-01 11:14
Human Factor, Blessing, Hanging in the Balance...kedvenc power metál lemezeim közé tartozik mindegyik. Megvan az esély, hogy ismét egy kiváló lemezt csináljanak.
Idézet
 
 
+3 #2 Gábor 2015-05-01 10:22
Várjuk!
Azért 20 év után kíváncsi leszek a hangjára na meg hogy 20 év után sikerül-e jó lemezt írnia Kurdt-nak...
Idézet
 
 
+5 #1 zebraman 2015-05-01 05:55
Ez ám a jó hír! A Hanging in the balance ugyanis igen jól sikerült annak idején. Remélem, sikerül valami olyasmit összehozni, és együtt is maradnak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.