Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Blackmore ismét játszana a Deep Purple-lel

1208blackmoreHamarosan ismét a Rainbow-val áll színpadra Ritchie Blackmore, aki meglepő kijelentést tett egy friss interjúban: a gitáros azt mondta, a maga részéről akár a Deep Purple-lel is ismét együtt játszana, ha megkeresnék.

A The Guardiannek adott interjút közelgő nyári Rainbow-koncertjei okán Ritchie Blackmore, és igen meglepő kijelentésre ragadtatta magát: azt mondta, nincsenek benne negatív érzések a Deep Purple-lel szemben, és ha megkeresnék, ismét játszana is velük. „Ez ugyanakkor aligha valószínű”, tette hozzá. Mindez azért is furcsa, mert a legutóbbi alkalommal, amikor esély nyílt volna valamiféle közös zenélésre, tehát a tavalyi Rock And Roll Hall Of Fame beiktatási gálán, mindkét fél mereven elzárkózott a lehetőség elől. Ritchie konkrétan még soha nem nyilatkozott ilyet, mióta 1993-ban ismét otthagyta a Deep Purple sorait.

Ritchie az interjúban beszélt a zenéléshez való hozzáállásáról is, ami elég sokat elárul róla, illetve arról is, minek köszönheti legendás hírnevét a szakmában. „Próbálok nem jól szórakozni zenélés közben. Nagyon keményen dolgozom rajta, hogy ne szórakozzak jól”, szögezte le. „Nem gondolom, hogy a világ szórakoztató hely lenne. Belül elégedett vagyok a magam módján, de nem vagyok benne biztos, hogy ez azt jelenti: jól szórakozom. Igazából nem is tudom pontosan, mit jelent az, ha az ember jól szórakozik. Nem tudom, miért kellene állandó vigyorral a képemen mászkálni, és azt hajtogatni, hogy minden csodálatos. Rengeteg zenész azt mondja: na, ez jó móka volt! Én azonban úgy gondolom, a zene nagyon is komoly dolog, nem pedig buli. Nem tartozom azok közé, akik imádnak másokkal jammelgetni, és közben remekül mulatnak. Az ilyesmi kemény munka, és nagyon örömteli is, de hogy vidám lenne? Vidám számomra az, amikor valaki elmond egy viccet, aztán utána tíz másodpercig mindenki nevet rajta. A zene ennél sokkal mélyebb dolog.”

A Rainbow június 17-én Londonban, 22-én Manchesterben, 25-én Glasgow-ban, 28-án pedig Birminghamben játszik. Már most elárulhatjuk: a Shock!-on is olvashatsz majd a nagy attrakcióról.

 

Hozzászólások 

 
+1 #7 Gábor 2017-05-27 20:34
Jó lenne már igazi Purple-t hallani...
De ez nem fog összejönni.
Idézet
 
 
+3 #6 Claudius Oltarimanus 2017-05-27 14:41
Idézet - Roland78:
Erről a szórakozásos dologról érdekes véleménye van. Ilyen nyilatkozatok után kicsit úgy tünik mintha már nála is kezdenének gondok lenni a toronyban.


Mindig is ilyen volt, nem véletlenül ragadt rá a "Mosolynélküli" titulus. Ettől függetlenül nem tartom halva született ötletnek, hogy a búcsúturné során néhány speciális fellépést összehozzanak vele, hiszen a Deep Purple életművének létrejöttében nem kis szerepet játszott.
Idézet
 
 
+6 #5 Thasaidon 2017-05-27 11:48
Egyébként tetszik, amit a nem szórakozásról mondott. Őszinte.
Idézet
 
 
+5 #4 Thasaidon 2017-05-27 11:46
Együtt játszana? Lehet, arra gondolt, hogy ha a Purple a most folyó többéves búcsúturné után tényleg leteszi a lantot, akkor összejárna velük sakkozni.
Idézet
 
 
+4 #3 Wendiii 2017-05-27 09:29
Na lássuk. Kb 20 évig csinálja a Blackmore's Night-ot, elzárkózik a rockzene elől, aztán egyszer csak Rainbow, meg "játszanék a Deep Purple-lel". Ezek szerint fasírtban vannak az asszonnyal és az anyóssal. :)
Idézet
 
 
+6 #2 Roland78 2017-05-27 07:53
Erről a szórakozásos dologról érdekes véleménye van. Ilyen nyilatkozatok után kicsit úgy tünik mintha már nála is kezdenének gondok lenni a toronyban.
Idézet
 
 
+14 #1 simon zoltán 2 2017-05-27 06:29
Remélem ez már soha nem következik be. Az valóban nagyon rövid távon jelentené a D.P. végét.( Az Úriember összeférhetetle nsége miatt ). Én pedig szeretném őket még egyszer legalább Magyarországon is látni. Ó csak dolgozzon keményen tovább , mi meg szórakozzunk tovább a Deep Purple-vel :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.